st., 13. březen 2019 23:37

Bundesliga preview: Dortmund bude chtít zpět na první pozici, Augsburg může udělat důležitý krok k záchraně

Oficiiální logo Bundesligy Oficiiální logo Bundesligy Zdroj: https://www.bundesliga.com/en/bundesliga
Německo — Tento víkend je na programu 26. kolo německé nejvyšší fotbalové soutěže. Po minulém týdnu se změnilo pořadí na prvním místě tabulky, kdy bavorský gigant z Mnichova vystřídal svého největšího rivala z Dortmundu.

Zápasy Bundesligy odstartují pátečním utkáním čtvrtého Mönchengladbachu s momentálně 12. Freiburgem. Domácí bojují o třetí místo, hosté zas o udržení své pozice, jelikož mají stejný počet bodů jako 13. Mohuč. Poslední zápasy oba soupeři zvládli – Mönchengladbach si dokázal poradit na vekovním hřišti s Mohučí, když zvítezil 1:0 a Freiburg dokázal porazit na domácím hřišti berlínskou Herthu 2:1.

V sobotu bude na programu pět zápasů:

Augsburg – Hannover

Souboj dvou týmů ze spodku tabulky. Augsburg se drží těsně nad sestupovým pásmem. Na 16. místo, které zajišťuje baráž o příslušnost v Bundeslize, má náskok pouhé čtyři body. Hannover je na tom ještě hůř, se ziskem pouhých 14 bodů okupuje předposlední příčku a je velkým aspirantem na sestup. V posledním zápase dokázal Augsburg remizovat s Lipskem, Hannover pak prohrál v domácím prostředí s Leverkusenem 2:3.

Schalke 04 – RB Lipsko

Domácímu Schalke to v letošní sezoně nevychází na všech frontách. V lize se nachází na 14. pozici s pouhým jednobodovým náskokem na 15. Augsburg, v evropských pohárech pak v tomto týdnu doslova vyhořelo na horké půdě Manchesteru City, když prohrálo potupným výsledkem 0:7. O víkendu tým z Gelsenkirchenu čeká další těžký zápas proti dobře hrajícímu Lipsku, které zaujímá v bundesligové tabulce 3. místo za nedostižitelnou dvojicí Bayern – Dortmund. Schalke v minulém kole prohrálo 4:2 na hřišti Werderu Brémy. Lipsko, jak již bylo avizováno, remizovalo s Augsburgem 0:0.

Stuttgart – Hoffenheim

Stuttgart se momentálně nachází na 16. místě tabulky, které zaručuje baráž a musí doufat, že jeho momentálně největší souputník v tabulce, Augsburg, zaváhá, aby se mu v případě vítězství dostal na rozdíl jediného bodu. Domácí ovšem nebudou mít vůbec jednoduchého soupeře – Hoffenheim se nachází na osmém místě se ziskem 37 bodů a bude určitě usilovat o šestou příčku, která zaručuje předkolo Evropské ligy. Stuttgart v posledním kole prohrál 3:1 na hřišti Dortmundu, Hoffenheim pak dokázal na svém hřišti zvítězit nad Norimberkem 2:1.

Wolfsburg – Düsseldorf

Domácí Vlci budou určitě chtít odčinit zápas v Mnichově, kde po mizivém výkonu prohráli 6:0. Stále ale drží kontakt s první šestkou. Na Leverkusen, který drží právě šestou pozici, ztrácí pouhé tři body. Soupeřem jim bude Düsseldorf, příjemné překvapení soutěže, které se po postupu z druhé ligy usadilo na 11. místě tabulky. Na záda ovšem hostům dýchá Freiburg i Mohuč. Na oba dva celky má Düsseldorf náskok pouhý jeden bod. V posledním zápase hosté prohráli na hřišti Frankfurtu 3:0.

Hertha – Dortmund

Hostující Dortmund je jeden z aspirantů na celkové vítezství v soutěži. Dlouho vedl ligu s celkem pohodlným náskokem, ale v posledním měsíci přišla studená sprcha – z devíti duelů (sedm v lize, dva v pohárech) pouze dvě výhry, dále tři remízy a čtyři prohry. Díky tomu přišel vestfálský celek o svůj náskok, a dokonce i o první příčku, jelikož mnichovský Bayern má momentálně při stejném počtu bodů lepší skóre. Soupeřem žlutočerných bude berlínská Hertha, která se sice nachází na 10. příčce, ale ztrácí pouhé čtyři body na sedmý Wolfsburg. V posledním kole prohrála 2:1 s Freiburgem, Dortmund pak dokázal zvítězit 3:1 nad Stuttgartem.

V neděli se pak budou dohrávat tyto tři zápasy:

Leverkusen – Brémy

Leverkusen se nachází na šestém místě tabulky, což by mu momentálně stačilo na předkolo Evropské ligy, nicméně rozdíl mezi ním a třetím Lipskem jsou pouhé čtyři body, takže domácí budou dělat vše pro to, aby se ještě odrazili výše a zajistili si základní skupinu Ligy Mistrů pro příští sezonu. Brémy se zatím drží na deváté příčce, pouhý bod před Herthou Berlín. Oba týmy tedy budou mít motivaci uspět. Leverkusen dokázal v minulém kole uspět na hřišti Hannoveru výsledkem 3:2, Brémy pak dokázaly zvítězit na hřišti Schalke v poměru 4:2.

Frankfurt – Norimberk

Domácí Eintracht Frankfurt bude chtít navázat na výhru 3:0 z minulého kola proti Düsseldorfu a udržet si tak pohárové pozice, což by proti poslednímu Norimberku, který z posledních deseti soutěžních zápasů uhrál pouhé dva body, neměl být problém. Naposledy Norimberk padl na hřišti Hoffenheimu výsledkem 2:1.

Bayern – Mohuč

Nový lídr Bundesligy, který v minulém zápase deklasoval Wolfsburg šesti góly, se bude chtít předvést také proti 13. Mohuči. To hosté v posledním kole prohráli s Mönchengladbachem 1:0 a v Allianz aréně se pokusí překvapit favorita. V případě výhry by se mohli posunout až na 11. místo před Freiburg a Düsseldorf. Proti bavorskému gigantovi to bude mít ovšem nesmírně těžké.

Výsledky ze zápasů vám nabídneme ve víkendovém souhrnu.

Zobrazeno 1275 krát
Naposledy upraveno: čt., 14. březen 2019 12:01
Pro psaní komentářů se přihlaste