pá., 16. listopad 2018 19:27

Bývalá světová dvojka pověsila raketu na hřebík

Agnieszka Radwaňská Agnieszka Radwaňská Zdroj: Flickr: Agnieszka Radwanska
Krakov – Agnieszka Radwaňská, devětadvacetiletá Polka, se rozhodla kvůli přetrvávajícím bolestem zad ukončit svou tenisovou kariéru. Vítězka 20 turnajů na okruhu WTA to ve středu oznámila na svém Facebooku.

"Bohužel už nejsem schopna trénovat a hrát tak, jak jsem byla zvyklá. Mé tělo už nedokáže naplnit mé požadavky. Už ho nemůžu hnát až na limit," napsala tenistka, jejíž největší úspěch je vítězství na Turnaji mistryň v roce 2015, kde ve finále porazila Petru Kvitovou. Rodačka z polského Krakova nevyhrála za třináct let své profesionální kariéry ani jeden z grandslamů. V současném vydání žebříčku ji patří 75. místo.

Nejvýše se na žebříčku WTA dostala po prohraném finále Wimbledonu 2012 proti Sereně Williamsové, kdy ji patřilo druhé místo. "Jde o jedno z nejnáročnějších rozhodnutí, které jsem v životě musela udělat. Po třinácti letech jsem se rozhodla ukončit svou profesionální kariéru. Nebylo to snadné rozhodnutí a říká se mi to těžko. Mám za sebou spoustu skvělých momentů, na okruhu WTA jsem vyhrála 20 turnajů, uspěla jsem na Turnaji mistryň, hrála jsem finále Wimbledonu a ve výčtu bych mohla dál pokračovat,'' uvedla dále Radwaňská. Ani po konci Agnieszky jméno Radwaňských z okruhu WTA zcela nevymizí, protože se tenisu věnuje také její o dva roky mladší sestra Urszula.

Zobrazeno 1528 krát
Naposledy upraveno: so., 17. listopad 2018 16:29
Pro psaní komentářů se přihlaste