po., 8. duben 2019 19:12

Centrum Zlína oživila motoristická výstava Czech Drive

Výstava Czech Drive obklopila centrum Zlína Výstava Czech Drive obklopila centrum Zlína Zdroj: Martin Šenovský
Zlín – Třetí ročník motoristické výstavy Czech Drive proměnil v sobotu 6. dubna centrum Zlína na parkoviště pro více než 200 unikátních exponátů. A i přes zpočátku nepříznivé počasí si výstavu přišlo prohlédnout několik stovek návštěvníků. Hlavními lákadly Czech Drive byly bezpochyby historické vozy a veterány, které obklopily park kolem zlínského zámku. K vidění byly perfektně zrenovované veterány automobilky Škoda, stroje Volha ruské výroby, ale i americké skvosty typu Cadillac.

„Je tu dobrá atmosféra. Vystavuji tady svoji Škodu 1000 MB, kterou jsem před pár lety koupil a poté zrenovoval,“ říká jeden z vystavovatelů Roman Latinák.

Velký zájem vzbudila také červená Škoda Felicia ze šedesátých let minul0ho století, která si zahrála ve filmu Jak utopit doktora Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách režiséra Václava Vorlíčka. Její majitel do Zlína ale nepřijel pouze s jediným exponátem, spolu s Felicií sem přivezl Škodu 120 v barvách někdejší Veřejné bezpečnosti.

Výstavu Czech Drive pořádají organizátoři přední české automobilové soutěže Barum Rally Zlín, k vidění tedy byly i závodní vozy několika českých jezdců. U jednoho z nich dokonce rozdával mistr ČR v driftu Michal Vychodil své autogramy.

Kromě statické výstavy organizátoři nabídli i bohatý doprovodný program, o který se z velké části postaraly záchranné složky Zlínského kraje. Návštěvníci se mohli podívat do sanitky, hasičského vozu nebo policejního auta a během dne provedli záchranáři simulovaný zásah u dopravní nehody. Dále byla během doprovodného programu příležitost projížďky historickým autobusem po městě, který poskytla Dopravní společnost Zlín-Otrokovice.

 

 Fotoreport z výstavy Czech Drive Fotoreport z výstavy Czech Drive Fotoreport z výstavy Czech Drive
Zobrazeno 1413 krát
Naposledy upraveno: út., 9. duben 2019 16:54
Pro psaní komentářů se přihlaste