út., 17. březen 2020 15:42

Češi se proti koronaviru vyzbrojili velkou dávkou humoru

Ani snímek Pelíšky neunikl satiře Ani snímek Pelíšky neunikl satiře Zdroj: https://www.instagram.com/tmbkofficial/?hl=cs
Česká republika – „Kdo tvrdí, že to je jen chřipka, musel být vždycky zdráv jak rybka, až dědečka vám skolí kašel, chyba bude pouze vaše,“ takto zní slova nejnovější parodované písně z oblíbeného youtubového kanálu Vyslovuje se to mem. Ten diváky nejen pobaví, ale zároveň je poněkud drsnou formou informuje o tom, proč je důležité dodržovat všechna speciální opatření. Ovšem Český karanténa song 2020 je jen špičkou ledovce.

Český národ byl svým smyslem pro humor vždy pověstný a naše občany dobrá nálada neopouští ani v těchto těžkých chvílích. Italská obydlí plní hudba a zpěv, zatímco české domácnosti smích nad obrovskou dávkou vtipů o pandemii, přímo zahlcujících internet. Ať už navštívíme Reddit, který je pověstný svou širokou nabídkou humorných příspěvků, nebo Facebook, Instagram či již výše zmíněný YouTube, na pokusy o odlehčení celé situace narazíme úplně všude.

„Teď mě tak napadá... Asi jsem trochu zapomněl, že jsem vám chtěl říct, že pan prezident loni v květnu umřel. Proto není nějaký čas vidět ve veřejném prostoru,“ píše na své zdi falešný, satirický profil tiskového mluvčí prezidenta Jiřího Ovčáčka. Populární instagramový účet @tmbkofficial, který se rovněž orientuje na satiru, zase sdílí alternativní konec známé pohádky Tři oříšky pro Popelku. V této nové verzi nemůže macecha s popelčinou zlou sestrou na ples. Doma je totiž drží karanténa.

Stejně jako pandemie, tak se i nekonečná záplava humoru vyvíjí každým dnem. Uživatelé internetu jsou totiž pohotoví a především kreativní. Na jednu stranu je samozřejmé, že není dobré brát současnou situaci na lehkou váhu. Na druhou stranu je však vymýšlení vtípků, písní či fotokoláží poměrně oddechový způsob, jak si zvednout náladu a trochu zkrátit čas.

Zobrazeno 2048 krát
Naposledy upraveno: út., 17. březen 2020 17:15
Pro psaní komentářů se přihlaste