po., 20. listopad 2017 14:26

Češi se zamilovali do skupiny Oh Wonder a láska je opětovaná

Kapela Oh Wonder vystoupila v pražském Roxy Clubu Kapela Oh Wonder vystoupila v pražském Roxy Clubu Zdroj: Radka Kmochová
Praha - Britská synthpopová kapela Oh Wonder zavítala do Prahy, kde svůj úplně první koncert na naší půdě odehrála v neděli v pražském klubu Roxy. Že půjde o velký hudební zážitek se předpokládalo z velmi brzy prodaných lístků. Kapela slíbila, že se do Česka rozhodně vrátí.

Dávku euforie a radosti přivezl už předskokan James Harries, sympatický mladík s neuvěřitelně silným hlasem, který po celou dobu těšil diváky pouze svým zpěvem a kytarou. To, že s příchodem Oh Wonder udeří ještě větší dávka euforie, publikum nečekalo. Zpěvné vokály Josephine Vander Gucht, výrazná klavírní linka a syntezátory v režii Anthonyho Westa v doprovodu bicích a basové kytary, nenechaly žádného posluchače chladným.

Už první píseň, Dazzle, ukázala, že půjde o velkolepou show plnou energických, ale i romanticky pomalých písní. Vidět to bylo už na samotné scéně. Za kapelou byla postavená dvě velká písmena O a W, která se s každou písničku rozsvítila a doslova roztančila jiným způsobem. Kapela zahrála písně z prvního alba s názvem Oh Wonder, ale samozřejmě se pochlubila i novou deskou, Ultralife, která vyšla v červenci. „Nikdy předtím jsem v Praze nebyla a nevěděla jsem, o co přicházím. Vaše město je tak nádherné a vy jste skvělí! Slibujeme, že se rozhodně vrátíme," řekla v průběhu koncertu celému publiku zpěvačka Josephine.

Největším zážitkem byla nepochybně píseň All We Do, známá již z prvního alba. V písni se totiž zpívá o tom, že ať už máme jakékoli sny, musíme si za nimi jít, protože vše je možné. Píseň publikum jednohlasně odzpívalo s kapelou, a v celém klubu bylo cítit štěstí a všem nám známá husí kůže.

Po poslední písni si kapela vysloužila od fanoušků obrovský potlesk, po kterém přidala ještě dva přídavky, kdy především zpěvačka Josephine doslova zářila štěstím. Mladá skromná kapela má velmi slibně nastartovanou kariéru a Česká republika se těší, až kapelu po nějakém čase uvítá podruhé.

Zobrazeno 1896 krát
Naposledy upraveno: st., 22. listopad 2017 18:49
Pro psaní komentářů se přihlaste