út., 28. březen 2017 23:16

Česká republika má své první kamenné improvizační divadlo

Otevírací show divadla vyprodala sál Otevírací show divadla vyprodala sál Zdroj: Improvizační divadlo Odvaz
Ostrava – Divadelní improvizace je relativně novou formou zábavy, kterou má většina lidí zaškatulkovanou jako „Partičku“ z televize. O tom, že tato jedinečná představení mají velký potenciál, se rozhodli společnost přesvědčit herci ostravského improvizačního týmu Odvaz. Za pomoci fanoušků a sponzorů vybudovali vůbec první kamenné improvizační divadlo v Česku.

„Rozhodli jsme se pro vlastní prostor, jelikož vždy, když jsme hostovali v cizích klubech, tak jsme museli v některých našich potřebách ustoupit. Nové divadlo nám nabízí možnost hrát představení pro naše diváky přesně tak, jak věříme, že je to nejlepší,“ říká Jakub Krejčí, dlouholetý člen Odvazu.

V prostorách Bulharského kulturně osvětového klubu získali herci v prosinci loňského roku do pronájmu divadelní sál s přilehlou restaurací. Ještě před Vánoci rozjeli na startovači Hithit projekt, jehož cílem bylo vybrat 100 000 korun na rekonstrukci interiérů. Ta po úspěšném ukončení projektu začala v lednu. „Rekonstrukce vyšla odhadem na něco přes 300 000 korun, část jsme dali z vlastních peněz, část zaplatili diváci prostřednictvím sbírky a část sponzoři,“ dodává Krejčí.

První otevírací show proběhla 4. března už v plně funkčním a moderním Improvizačním divadle Odvaz. Zhruba stovka lidí nejen z řad zkušených improvizátorů tak měla možnost být u zrodu něčeho zcela nového. „Ohlasy na divadlo jsou skvělé, diváci nás velmi podporují. Chodí k nám přibližně stejný počet lidí, jako do klubu Atlantik, kde jsme převážně hráli dříve. Učíme naše diváky nový systém prodeje lístků, a tak očekáváme, že jich v budoucnu bude chodit ještě víc,“ přibližuje aktuální situaci improvizátor.

Herci divadla Odvaz pořádají představení zhruba každé dva týdny, jedná se však ale jen o koníček, nikdo z nich se divadlu profesně nevěnuje. „Improvizaci děláme proto, že nás to neuvěřitelně naplňuje a baví. Každý z nás využívá dovednosti z jeviště ve svém životě a mnohým z nás improvizace bez nadsázky život změnila,“ doplňuje Jakub Krejčí.

Zobrazeno 2101 krát
Naposledy upraveno: st., 29. březen 2017 21:36
Pro psaní komentářů se přihlaste