st., 9. prosinec 2015 11:59

České atletům bude v Riu pomáhat k úspěchům legendární Emil Zátopek

Praha - Při posledních třech olympiádách Česká republika oslnila designový svět originálními a nápaditými soupravami. Jako příklad můžeme určitě uvést nezapomenutelné holínky, kterými čeští olympionici zaujali v Londýně. Ani příští rok při letních olympijských hrách v Riu nebudou čeští sportovci oblékat nudné dresy – na jejich zádech bude namalovaný legendární Emil Zátopek.

Letní olympijské hry v Brazílii sice začnou až za více než 270 dní, i přesto se ale v pražské Galerii kavárny Louvre představila první část olympijské kolekce, kterou zdobí jednoduchá kresba znázorňující Emila Zátopka. Celá myšlenka pochází od Milana Jaroše, který byl podle svých slov inspirován samotným Zátopkem. Ten totiž údajně při podepisování se fanouškům často k podpisu přikreslil dva jednoduché panáčky – sebe a jeho manželku Danu.

I pro tyto olympijské hry vyrobí kolekci česká firma Alpine Pro, stejně tak jako tomu bylo ve Vancouveru, Londýně a Sochi. Tentokrát se sice nebude jednat o žádnou kontroverznost, ale české dresy připomenou olympijského velikána, kterého zná celý atletický svět.

Emil Zátopek byl úspěšný český reprezentant ve vytrvalostních bězích a svou slávu si vydobyl třemi zlatými medailemi z olympijských her v Helsinkách v roce 1952 a třemi vítězstvími a jedním stříbrem na mistrovství Evropy. Dodnes drží světový rekord, který nikdo za šdesát let nedokázal překonat. A právě pro jeho neuvěřitelné sportovní úspěchy bude jeho usměvavá postavička hnát české atlety k co nejlepším výsledkům.

 

Zobrazeno 3231 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 16:55
Pro psaní komentářů se přihlaste