pá., 29. listopad 2013 14:43

České dráhy připravily Mikulášskou jízdu parním vlakem

Jestli ještě někdo spojuje Mikuláše s frustrující vzpomínkou na to, jak ho čert násilím strkal do pytle, má nejvyšší čas si přepsat paměť něčím příjemnějším. Letos je tu skvělá možnost, jak si užít svátek zlobivých dětí. Romantickou vyhlídkou na (snad) zasněženou krajinu při projížďce parním vlakem.

České dráhy letos stejně jako v několika předchozích letech přichystaly projekt Mikulášský parní vlak. Na jeho palubě samozřejmě potkáte starého známého Mikuláše s čertem a andělem, kteří hodným dětem nadělí sladkosti. Během jízdy si také cestující mohou prohlížet krásy okolí hanácké metropole v mlžném oparu, do kterého je zahalí známá lokomotiva  Kocúr. Nostalgický pohled přenese do doby o sto let zpět, kdy cestování parním vlakem bylo jediným způsobem, jak se po železnici přepravit.

Mikulášská jízda se koná v pátek 6. prosince hned po dvou tratích. Z Olomouce do Bohuňovic a zpět pojede vlak čtyřikrát, poprvé v 8.45. Odpoledne v 15.25 pojede ještě po druhé trase do Velké Bystřice. Tudy se však jen jednou. Zpáteční jízdenka na jednu jízdu se dá pořídit za pouhých dvacet korun přímo u vlakového personálu.

Zobrazeno 1885 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:45
Pro psaní komentářů se přihlaste