po., 4. prosinec 2017 19:19

České florbalistky postoupily na mistrovství světa do čtvrtfinále

České florbalistky postoupily na mistrovství světa do čtvrtfinále Zdroj: Flick Swiss unihockey
Bratislava – Letošní světový šampionát ve florbale žen hostí slovenské hlavní město Bratislava. České reprezentantky si vítězstvím nad Norskem zajistily přímý postup ze skupiny do vyřazovací fáze turnaje.

Los letošního mistrovství světa určil českým reprezentantkám skupinu A, ve které se postupně potkaly s Lotyškami, Finkami a Norkami. První dva týmy podle klíče šampionátu postupují do čtvrtfinále přímo a ty zbývající se musí o čtvrtfinále poprat s účastníky výkonnostně slabších skupin. V „české“ skupině A hovořily papírové předpoklady jasně a všechny do puntíku vyšly.

Na úvod celého turnaje čekal české hráčky nejslabší tým celé skupiny - Lotyšsko. Na začátku tohoto úvodního zápasu uštědřily florbalistky českým fanouškům velký šok. Již po osmi minutách hry totiž prohrávaly 0:3, a to absolutně nikdo nečekal. Naše reprezentantky se ale rychle oklepaly a skóre dokázaly otočit ještě do konce první třetiny. Zápas nakonec vyhrály 8:3 a zapsaly do tabulky první dva body.

Ve druhém utkání čekal na naše hráčky soupeř nejtěžšího kalibru. Tým Finska je druhým nejúspěšnějším týmem historie a společně se Švédskem vládne světovému florbalu už několik dlouhých let. Češky zatím porazily v celé historii Finky pouze dvakrát a tuto statistiku si v základní skupině letošního šampionátu nevylepšily. Se severskými soupeřkami prohrály celkem jednoznačně 1:5.

Před posledním utkáním ve skupině A tak měly české reprezentantky na kontě dva body. Stejně tak měly dva body jejich poslední soupeřky v pořadí z Norska. A tak se tyto dvě reprezentace utkaly v závěrečném utkání skupiny o přímý postup ze druhého místa. Norky předtím rovněž porazily Lotyšky a poté dostaly výprask 1:10 od Finek. Do vzájemného utkání vstupovaly jako velké favoritky Češky, které dosud s Norkami nikdy neprohrály. A papírové předpoklady se potvrdily i tentokrát, když se české hráčky s ničím nemazaly a zvítězily jasně 8:0.

Čtvrtfinálové utkání odehraje tým vedený trenérem Miroslavem Jankovským již tuto středu 6.12. v sedm hodin večer. Soupeřkami českého týmu budou vítězky vyřazovacího zápasu mezi Estonskem a Polskem.

Zobrazeno 1690 krát
Naposledy upraveno: út., 12. prosinec 2017 16:29
Pro psaní komentářů se přihlaste