ne., 13. listopad 2016 23:12

Česko vládne Fed cupu

České tenistky s trofejí (zleva Lucie Hradecká, Petra Kvitová, Petr Pála, Barbora Strýcová a Karolína Plíšková) České tenistky s trofejí (zleva Lucie Hradecká, Petra Kvitová, Petr Pála, Barbora Strýcová a Karolína Plíšková) Zdroj: www.fedcup.com
Štrasburg – Ve vyprodané hale na hranicích Francie s Německem nastoupily české tenistky ve finále Fed cupu proti Francouzkám. Po dvouhrách byl stav nerozhodný 2:2 a rozhodovat tedy musela čtyřhra. V ní byl úspěšnější český pár.

První den odstartoval obrovskou bitvou mezi českou jedničkou Karolínou Plíškovou a Kristinou Mladenovičovou. Česká tenistka vyhrála první set 6:3. Ve druhém Francouzka zlepšila podání a získala jej poměrem 6:4. Rozhodující sada trvala přes dvě hodiny a Plíšková udolala Mladenovičovou 16:14. Po téměř čtyřech hodinách tak slavila první bod pro Česko. ,,Jsem na sebe pyšná“ prohlásila po zápase. Druhý bod mohla přidat Petra Kvitová, ale proti dobře podávající Garciaové svůj duel nezvládla a prohrála 7:6 a 6:3 ,,Porážka bolí, ale zítra nechám na kurtu všechno“ okomentovala svůj výsledek Kvitová.

Nedělní program začaly soubojem obě vítězky. Plíšková a Garciaová. Plíšková tentokrát třísetovou bitvu prohrála 3:6, 6:3 a 3:6. Ke druhému utkání nemohla kvůli zranění nártu nastoupit Petra Kvitová. ,,Bylo to nejtěžší rozhodnutí, chtěla jsem hrát“ řekla pro tenisportal.cz. Místo ní před bouřlivým publikem nastoupila Barbora Strýcová a proti ní také náhradnice Alize Cornetová. Strýcová srovnala na 2:2 hladkou výhru 2:0 na sety 6:2 7:6(4).

Do rozhodující čtyřhry nominoval teď už nejúspěšnější kapitán Petr Pála Strýcovou a Plíškovou. Soupeřkami jim byly světové dvojky v deblu Garciaová/Mladenovičová. České tenistky je porazily dvakrát 7:5 a mohli slavit zlatý hattrick. Fed cup vyhrály potřetí za sebou a po páté za posledních šest let. ,,Bez holek by to nešlo, asi nám to dojde až později“ zakončil Pála.

Zobrazeno 1687 krát
Naposledy upraveno: út., 6. prosinec 2016 19:11
Pro psaní komentářů se přihlaste