po., 8. prosinec 2014 01:54

Čeští biatlonisté opět na stupních vítězů

Ve švédském Öestersundu v minulých dnech proběhlo první kolo letošního ročníku Světového poháru v biatlonu. Česká reprezentace navázala na velmi dobré výsledky v minulé sezóně a opět se řadí ke světové špičce. Úspěchy provázela i drobná zaváhání.

 

Ve dnech 30. listopadu až 7. prosince naši biatlonisté vybojovali cenná umístění i body do průběžného hodnocení Světového poháru v biatlonu. Ondřej Moravec, v minulé sezóně jednička mezi našimi muži, se sice nevyvaroval problémům (komplikace s výstrojí, pád), ale jinak potvrzuje špičkové výkony z loňska. Velmi příjemným překvapením jsou výsledky Miachala Šlesingra, který se po zdravotních problémech v minulých letech dvakrát umístil v první pětici. Skvělé jsou též výsledky Veroniky Vítkové, která stejně jako Šlesing dvakrát umístila v elitní pětici. Gabriela Soukalová a Jaroslav Soukup na výsledky z minulé sezóny zatím nenavázali.

V posledním stíhacím závodě se biatlonistům nevydařila střelba. Ondřej Moravec ani Michal Šlesingr neudrželi dobré pozice ze sprintu, z druhého a čtvrtého místa se po pěti chybách na střelnici propadli do druhé desítky v konečném pořadí. Naopak spokojený může být Tomáš Krupčík, který dokončil závod hned za oběma elitními reprezentanty na 21. pozici, která představuje jeho dosavadní maximum ve Světovém poháru.

Výkony mužů ve stíhacím závodě nebyly špatné, ale výkony žen lze hodnotit lépe. Veronika Vítková, která se umístila na druhém místě, se ke svému výkonu vyjádřila na serveru Biatlon.cz: „Takto krásně jsem si to určitě nepředstavovala. Jsem moc ráda, jak mi to i přes bolest a krize na trati jde. A pokud se ještě srovnám střelecky, tak vím, že i příště to bude dobré.“

Po prvním kole Světového poháru si v průběžném hodnocení z české reprezentace zatím nejlépe vede Michal Šlesingr, který je po prvním kole třetí. Veronika Vítková i Ondřej Moravec jsou shodně na průběžném 5. místě. Na místě 17. se zatím umístila Jitka Landová, na 20. Eva Puskarčíková a na 28. Gabriela Soukalová. Tomáš Krupčík obsadil 32. místo a na 51. je Jaroslav Soukup. V kategorii žen vede Kaisa Mäkäräinenová, v kategorii mužů Emil Hegle Svendsen. Za týden biatlonisty čeká druhé kolo v Rakouském Hochfilzenu.

 

Zdroj fotografie: www.biatlon.cz

Zobrazeno 1667 krát
Naposledy upraveno: po., 8. prosinec 2014 13:30
Pro psaní komentářů se přihlaste