po., 9. listopad 2015 18:48

Čeští florbalisté padli na závěr turnaje EFT se Švýcary

Brno - Česká reprezentace vedla ve třetím klání turnaje Euro floorball tour nad Švýcarskem po dvou třetinách o tři branky v poměru 5:2. Třetí třetinu však Češi hrubě nezvládli, a museli tak na domácí palubovce zkousnout i třetí porážku, tentokrát po výsledku 5:6.

Zaplněné tribuny brněnské haly mohly v posledním zápase českého týmu na turnaji sledovat skvělý start do zápasu, který již na konci páté minuty vyústil ve vedoucí gól, když se ze vzduchu trefil Tom Ondrušek. Vedení však českému týmu nevydrželo ani minutu. Po chybě Jendrišáka se radoval Manuel Maurer, který zakončil po efektivní kličce. Češi pak v rozmezí pěti minut šli dvakrát do čtyř, ale ubránili se, a do konce první třetiny tak zůstal stav vyrovnaný.

Druhá třetina zápasu byla v jednoznačné režii týmu pod vedením Radima Cepka. Střelecký účet třetiny načal ve 24. minutě Martin Tokoš, na kterého následně navázali Jiří Curney, Lukáš Hájek a Patrik Suchánek. Švýcarský gólman Pascal Maier inkasoval branky vždy po třech minutách. Tomáš Kafka neuhlídal síť pouze jednou, když se ve 28. minutě trefil Tom Braillard. Stav po druhé třetině tak byl pro český národní tým více neý příznivý.

Češi však ze své výsledkové i psychické výhody nedokázali ve třetí třetině vytěžit ani jednu branku. Už začátku působili rozpačitějším dojmem než Švýcaři, kteří neměli co ztratit, a tak se vrhali do útoku. Hned v úvodu si chytře naběhl Claudilo Laely a přesnou ranou nedal Kafkovi žádnou šanci. Český tým pak definitivně zlomily dvě slepené branky z 50. a 51. minuty, kdy Patrick Mendelin natřikrát propasíroval míček za záda českého gólmana a Nicola Bischofsberger svou střelu umístil náramně, těsně nad Kafkovu nohu. Stejný hráč pak dokonal obrat utkání trefou dvě a půl minuty před koncem. Český tým tak zakončil turnaj se třemi porážkami na posledním místě a hrozivým skóre 9:21.

Zobrazeno 1807 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 17:25
Pro psaní komentářů se přihlaste