út., 3. prosinec 2019 21:21

Čeští vrcholoví sportovci nafotili pestrobarevný kalendář

Petr Čech v kalendáři Petr Čech v kalendáři Zdroj: Sport Invest
Stejně jako v minulých letech představuje i letos agentura Sport Invest kalendář s významnými sportovními tvářemi, které zastupuje. Fotografie na rok 2020 se nesou v duchu pestrosti, autoři totiž chtěli ukázat, že sport má mnoho barev a podob.

Sport Invest má pod sebou mnoho výtečných sportovců. Je rok od roku těžší vybírat ty, kteří se objeví na stránkách jednotlivých měsíců. Tvůrci jich teď proto vybrali devatenáct a vytvořilitři verze kalendáře. V jedné převažují tváře hokeje, v druhé je více fotbalistů a ve třetí jsou ve větším zastoupení jiné sporty. Všechny však mají společné ty největší hvězdy, jakými jsou Petr Čech, Martina Sáblíková, Ester Ledecká, Tomáš Hertl či Bořek Dočkal.

Fotograf Tomáš Třeštík tentokrát vsadil čistě na výtvarnou atraktivitu. „Záměr byl dostat sportovce z reálného do vizuálně atraktivního, nereálného, často až snového prostředí," uvedl pro Aktuálně.cz. V průběhu léta a podzimu se před jeho objektivem vystřídalo větší množství sportovců než obvykle. Právě to byl pro Třeštíka oříšek. „Produkčně i výtvarně to bylo docela složité. Museli jsme řešit tři verze kalendáře, aby každá z nich fungovala barevně. Musel jsem v hlavě dlouho udržet hlavní ideu, neztratit cestu a myslet na kontext, abych vytvořil devatenáct různých fotek, které spolu mají souviset,“ přiznal. „Měl jsem z toho zdravý respekt, protože jsem zapojil i prvky, se kterými nemám tolik zkušeností. Z výsledku mám ale dobrý pocit a radost. Oddechl jsem si,“ dodává.

Třeštík se focení sportovního kalendáře ujal již potřetí. Například pro rok 2019 si vybral tématiku blízkých osob a vyfotil sportovce s těmi, kdo jim pomáhali v kariéře. Křtu letošního díla se zúčastnili fotbalista Bořek Dočkal, kanoista Martin Fuksa a veslař Ondřej Synek. O prodeji se zájemci brzy dozví na webu agentury.

Zobrazeno 1435 krát
Naposledy upraveno: čt., 5. prosinec 2019 12:04
Pro psaní komentářů se přihlaste