st., 6. listopad 2019 18:42

Charita DUNK pomáhá v Teplicích

Obvaz ruky s poškozenou tkání Obvaz ruky s poškozenou tkání Zdroj: happybaby.cz
Seznámení lidí s nemocí motýlích křídel, pomoc malému Péťovi z Krupky a přitáhnout mladé ke sportu. To vše bylo úmyslem pořadatelů první basketbalové charitativní akce v Teplicích.

Příčinou nemoci jsou genové mutace, které zaviňují to, že je kůže křehká a více zranitelná. Jen malá oděrka může způsobit tvorbu otevřených bolestivých ran a puchýřů. Existuje několik forem tohoto onemocnění, přičemž malý Petr trpí tou nejzávažnější, dystrofickou, formou. U této formy vznikají puchýře i rány často samovolně.

To, jak se s takovou nemocí žije, se návštěvníci mohli dozvědět na přednášce a následné vernisáži organizace Debra, která probíhala v prostorách Bartholomeus Gallery&Café od 9. do 23. října.

Samotná akce se vznikla z iniciativy studentů Gymnázia Teplice a SPŠ Teplice. Spojení jejich sil s městem a několika dalšími organizacemi se postupně podařilo sehnat prostory, reklamu i finanční prostředky k provozu celé události.

Pomoc na prvním místě

Pro návštěvníky připravili organizátoři bohatý program. Kromě již zmíněné vernisáže se lidé mohli těšit na hudební vystoupení Hany Přenosilové a Terezy Haasové. Na středu 23. října bylo pro diváky připraveno taneční vystoupení Viva Jump a vrcholem celé akce byl basketbalový zápas mezi SPŠ Teplice a Gymnáziem Teplice. Na všech těchto akcích se vybíralo dobrovolné vstupné a výtěžek šel právě na pomoc Petrově rodině. Kromě toho mohli návštěvníci přispět v tombole anebo poslat určitou částku na transparentní účet. Důležité je určitě zmínit, že se podařilo vybrat přes třicet tisíc korun, které Petrova rodina použije na nákup léčiv a speciálních náplastí.

Zobrazeno 1730 krát
Naposledy upraveno: po., 11. listopad 2019 22:21
Pro psaní komentářů se přihlaste