po., 25. duben 2011 14:13

Charitativní sbírka Pomozte dětem vyvrcholí již dnes večer

Pomozte dětem je dlouhodobý celonárodní projekt České televize a Nadace rozvoje občanské společnosti, který podporuje znevýhodněné a ohrožené děti do 18 let žijící v České republice. Je inspirován projektem britské televize BBC „Children in Need“. Jeho hlavními cíli jsou zvýšená kvalita života dětí, rovné příležitosti všech dětí a různých skupin dětské populace a také fungující rodina nebo alternativní rodinné modely.

Sbírku uskutečňuje v přímém přenosu Česká televize každoročně na Velikonoční pondělí a dnes nás čeká již její 13. ročník. V průběhu celého dne se objevují na ČT1 i ČT2 pětiminutová živá Studia Pomozte dětem. Celkem jedenáct vstupů ukáže spojence sbírky, kteří nejenom otevřou svoji vlastní peněženku, ale dokážou v průběhu roku udělat cokoliv proto, aby přilákali další dárce a na konto přibylo co nejvíce finančních prostředků. Studia také sdělují podrobné informace o sbírce samotné a o způsobech přispění.

Zajímavým momentem bude koncert a talk show v jednom s názvem „Klus pro Kuře“. Koncert byl natočen 3. dubna ve Slezském divadle v Opavě a kromě Tomáše Kluse se můžeme těšit na Anetu Langerovou, Annu K., Ewu Farnou, kapely Mňága a Žďorp, Republic Of Two nebo na kytaristu kapely Wohnout Honzu Homolu. ČT1 tento zajisté kvalitní hudební zážitek nabídne divákům v 17:40.

Žluté Kuře s červenobílým záchranným kruhem se v plné parádě objeví od 20:00 na ČT1 ve velkém zábavném pořadu, letos se zaměřením na cestování pod heslem „Letem světem s Kuřetem“. Nejrůznějšími místy ve světě nás provedou hosté večera a zahraniční zpravodajové ČT. V rolích moderátorů uvidíme Marcelu Augustovou, Tomáše Hanáka, Míšu Maurerovou a Vojtu Kotka. O hudební vystoupení na pódiu se postarají Ivan Král, Tomáš Klus, Charlie Straight, Eddie Stoilow, Sto zvířat, Tonya Graves, Support Lesbiens, Chinaski, Čechomor, Milan Šteindler, Nasty, En.dru, Karel Hynek, Richard Nedvěd a další. V minulém ročníku se podařilo vybrat celkem 19 040 481 Kč a organizátoři věří, že se tuto částku podaří díky štědrým dárcům překonat.

Jaká je nejrychlejší cesta k pomoci? Zaslání dárcovské SMS ve tvaru „DMS KURE“ na číslo 87 777. Cena zprávy je 30 Kč a Pomozte dětem obdrží 27 Kč. Přispívat můžeme také pravidelně po dobu jednoho roku. Stačí zaslat SMS ve tvaru „DMS ROK KURE“ na číslo 87 777. Každý měsíc se bude automaticky odečítat částka 30 Kč. Veškeré informace o projektu naleznete na jeho internetových stránkách – www.pomoztedetem.cz

Zdroje: http://www.pomoztedetem.cz/

http://www.ct24.cz/media/121913-kureci-maraton-s-ceskou-televizi/

http://www.ct24.cz/media/121911-pomozte-detem-s-kuretem-a-ceskou-televizi/

Fotozdroj: http://www.charitahk.cz/files/loga/pomozte_detem_logo-kure.png

Zobrazeno 2287 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:40

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste