čt., 18. říjen 2012 00:15

Charlie Straight v U-klubu

Už potřetí v tomto roce dorazí třinecká kapela Charlie Straight do Olomouce, aby v U-Klubu 31.10. v osm hodn večer zahrála v rámci turné Koule.cz.

Ještě nedávno byli v Londýně, navštívili už i francouzský Epinal, polskou Wroclaw, Brusel či Vídeň, ale českým fanouškům zůstávají věrní. Hrají písně na pomezí indie - rocku a britského popu a téměř výlučně s anglickými texty. "Chceme posbírat co nejvíce fanoušků po Evropě," objasnil baskytarista Honza Ciencala pro musicserver.cz. Popularitu na české scéně tím ale neztrácí, naopak - mají možnost sedět na dvou židlích - české i zahraniční.

Jejich koncerty plné energie lákají studenty jako hlavní konzumenty současného mainstreamu. V U-klubu si je můžou fanoušci poslechnout za dvě stě nebo v předprodeji za sto šedesát korun.

Charlie Straight pocházejí z Třince, vznikli v roce 2006 a v roce 2009 zaznamenali raketový úspěch s debutovým albem She is a good swimmer. Letos v dubnu u nás představili svou další desku - Someone with a slow heartbeat, produkovanou Guyem Fixsenem, který má pod sebou i kapely jako jsou Pixies nebo My bloody valentine. Z velké popularizace jejich původně klubové kapely přitom nejdřív nebyli nadšení. "Je to ale přirozený vývoj. Teď už nemusíme mít strach, že by se na nás fanoušci vykašlali," říká frontman kapely a hlavní zpěvák Albert Černý."


Zobrazeno 2085 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:44
Pro psaní komentářů se přihlaste