so., 7. listopad 2015 21:40

Chelsea potřetí v řadě padla

Stoke – Trápení Chelsea v Premier League pokračuje. Londýnský klub prohrál na hřišti Stoke 0:1 a připsal si tak již třetí porážku v anglické nejvyšší soutěži za sebou.

Utkání přitom na rozdíl od předešlých zápasů nezačala Chelsea vůbec špatně. V první půli hru kontrolovala a vytvářela tlak na obranu domácích. Ve 22. minutě se k odraženému míči dostal Ramires a střelou z první otestoval pozornost domácího brankáře Jacka Butlanda. Ten si s jeho pokusem z dálky poradil. Domácí dál svědomitě bránili a rozbíjeli kombinační hru Chelsea. Ve 41. minutě se přes tři bránící hráče Stoke protlačil do zakončení Diego Costa, jeho nebezpečnou střelu fantastickým zákrokem Butland zlikvidoval.

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji hráči domácích a úderem 53. minuty slavili branku. Marko Arnautović parádní střelou z akrobatické pozice poslal míč za záda Begoviće. Chelsea se snažila o vyrovnání. Největší příležitost k tomu měl Pedro, jeho střela zpoza šestnáctky ale mířila jen do tyče. Pak už byla z kopaček Blues patrná nervozita, zatímco domácí Potters s přehledem odráželi jejich útočné výpady.

Sporný moment zápasu přišel v 85. minutě, kdy se brankář Butland ve vápně projel pod unikajícím Rémym. Rozhodčí Taylor však penaltu neodpískal a zápas tak skončil výsledkem 1:0.

Chelsea v posledních třech ligových zápasech vyšla bodově naprázdno a momentálně se nachází na 16. místě tabulky, od sestupové 18. příčky ji dělí pouhé 3 body.

Nejistá je i budoucnost jejího trenéra Mourinha, který v dnešním zápase kvůli disciplinárnímu trestu nemohl usednout na trenérskou lavičku.

Zobrazeno 1534 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 17:10
Pro psaní komentářů se přihlaste