čt., 4. prosinec 2014 14:52

Chelsea zaváhala, City se dotáhlo na druhé místo

Sunderland – Poslední listopadová sobota patřila opět anglické Premier league. Chelsea po zaváhání Southamptonu v předchozím kole, mohla navýšit svůj náskok na čele tabulky. V cestě jí však stál těžký soupeř ze Sunderlandu. Právě Sunderland ukončil v minulé sezóně rekord trenéra Josého Mourinha, který dokázal až do onoho zápasu držet neporazitelnost Chelsea na domácím hřisti v Premier league.

 

Přestože Chelsea nastoupila v plné sestavě, proti dobře bránícímu soupeři si vytvořila pramálo příležitostí. Většina dobrých střel letěla pouze tam, kde se pohyboval pozorný brankář Pantilimon. Naopak to mohl být Sunderland, kdo by ukončil letošní neporazitelnost Chelsea. Gól však nepadl a Londýňané se museli spokojit pouze s bodem.

„Nejsme šťastní s bodem, ale musíme být dostatečně vyspělí a zkušení na to, abychom věděli, že v této lize je každý zápas těžký. Opakuji, hráli na čisté konto a byli úspěšní,“ prohlásil po zápase Mourinho.

Chelsea však nemusela ztráta bodů příliš mrzet. Souboj o druhé místo spolu svedli Southampton a Manchester City, který vyzněl jasně pro hosty z Manchesteru. Ty poslal do vedení krátce po poločase Yaya Touré. Na 2:0 zvyšoval bývalý hráč a legenda Chelsea Frank Lampard. Na konečných 3:0 upravil skóre Clichy. Manchester se tak dokázal dostat na druhou příčku soutěže a ztrácí šest bodů na vedoucí Chelsea.

„Hráli jsme dobrý organizovaný fotbal. Naším cílem dnes nebylo nic jiného, než porazit domácí. Dnes jsme na trávníku nechali svá srdce a jsme proto velmi spokojení s vítězstvím, protože bylo zasloužené,“ řekl při po zápasovém rozhovoru Frank Lampard.

 

Obrázek: Toby Melville, Reuters

Zobrazeno 1640 krát
Naposledy upraveno: pá., 5. prosinec 2014 13:54
Pro psaní komentářů se přihlaste