ne., 3. květen 2020 14:35

Železnici na území Královehradeckého kraje čekají změny

Motor 810 typický pro lokální tratě Motor 810 typický pro lokální tratě Zdroj: Jiří Tomíček
Královehradecký kraj - Českým drahám končí smlouvy, Královehradecký kraj plánuje výběrové řízení na provozování drážní dopravy na dalších deset let. Výběrové řízení provede jako ve většině případů, tedy přímým zadáním. Změny vyjdou v platnost od změny jízdního řádu v prosinci 2021. Jedná se o obslužnost regionální dopravy v celém kraji, kterou vedení zakázky rozdělilo do pěti oblastí. V přepočtu kraj objednává 5,7 milionu vlakokilometrů ročně.

Kraj ve své tiskové zprávě uvedl, že oslovil 31 potencionálních dopravců. O provozování dopravy má předběžný zájem šest dopravců. O které se jedná, zatím neuvedl. „Ve stanovené lhůtě projevilo šest dopravců předběžný zájem o přepravu cestujících v našem kraji. Území regionu jsme rozdělili do pěti oblastí a o každou z nich projevili zájem minimálně tři dopravci," vyjádřil se Martin Červíček, náměstek královehradeckého hejtmana.

Výběr železničních dopravců povede stejný tým, který měl na starosti zakázku pro výběr autobusového dopravce. Tým tvoří zástupci advokátní kanceláře Fiala, Tejkal a partneři, oddělení dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu Královéhradeckého kraje, společnosti OREDO, s. r. o., a zástupci výkonných orgánů Královéhradeckého kraje. Královehradecký kraj zastupují náměstek Martin Červíček, krajský radní a starosta Meziměstí Pavel Hečko a krajský zastupitel a starosta Hronova Petr Koleta.

Zobrazeno 853 krát
Naposledy upraveno: ne., 3. květen 2020 23:17
Pro psaní komentářů se přihlaste