pá., 24. listopad 2017 22:04

Už známe první dvě jména Coloursů

Cigarettes After Sex, AURORA Cigarettes After Sex, AURORA Zdroj: www.ostravainfo.cz
Ostrava – Pořadatelé Colours of Ostrava nenechali své příznivce dlouho čekat a oznámili první dvě jména interpretů, kteří na příštím ročníku hudebního festivalu vystoupí. Jsou jimi američtí Cigarettes After Sex a norská zpěvačka AURORA, která se po úspěšném koncertě v roce 2016 na festival znovu vrátí.

Cigarettes After Sex je čtyřčlenná dream popová kapela pocházející z amerického Brooklynu. V čele se skladatelem Gregem Gonzalesem vydali dvě EP a jedno debutové album. První EP s názvem I. vzniklo již v roce 2012 a další, pojmenované Afflection o tři roky později. Debutové album Cigarettes After Sex, se kterým vyrazí na celosvětové turné, vydali teprve v červnu letošního roku, ale i za tak krátkou dobu se setkalo s neuvěřitelným úspěchem. Pochází z něj písničky jako Apocalypse nebo K, i když nejznámější stále zůstává melancholické Nothing Gonna Hurt You Baby, kterou si na YouTube přehrálo již přes 65 milionů posluchačů. Kapela se tímto do České republiky vrátí již po páté, ale na ostravském festivale to bude jejich premiéra.

Druhým oznámeným interpretem je Aurora Aksnes. Jednadvacetiletá skandinávská zpěvačka, která si na festivale před dvěma lety všechny získala svou skromností, skvělým hlasem a neuvěřitelnou atmosférou. Do povědomí mnoha lidí se dostala, když nazpívala známou písničku od Oasis Half A World Away pro vánoční reklamní kampaň obchodního řetězce The John Lewis, který spolupracoval i s hvězdami jako Ellie Goulding nebo Tom Odell. V současné době pracuje na novém albu, se kterým v příštím roce taktéž vyrazí na turné. Během své krátké kariéry stihla vydat již jedno EP a debutové album All My Demons Getting Me as a Friend, ze které pochází známé skladby jako Runaway nebo Running With The Wolves.
Na ně a mnoho dalších nejrůznějších interpretů se mohou návštěvníci těšit na festivale Colours of Ostrava, který se tradičně uskuteční v ostravských Dolních Vítkovicích v termínu od 18. do 21 července 2018. Vstupenky je nyní možné zakoupit na oficiálních stránkách www.colours.cz za 2590 Kč (po vyprodání 9 tisíc lístků se cena navýší na 2990 Kč).

Zobrazeno 2176 krát
Naposledy upraveno: ne., 26. listopad 2017 20:43

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste