so., 18. duben 2020 20:33

Crytek oficiálně oznámil remaster prvního dílu Crysis

První artwork Crysis Remastered První artwork Crysis Remastered Zdroj: Crytek
Frankfurt nad Mohanem – Německé herní studio Crytek potvrdilo šířící se spekulace a oznámilo vydání remasterované verze Crysis, prvního dílu známé série, která přinesla grafickou „revoluci“ v herním světě. Bude se jednat o další známý titul v upraveném kabátu, na začátku dubna vyšel na konzole remaster Call of Duty Modern Warfare 2. Datum vydání Crysis není známo, už teď je ale jisté, že hra vyjde na PC a všech konzolích, včetně Nintenda Switch.

Spekulace o remasterované verzi Crysis se mezi hráči šířily již delší dobu. Samotní vývojáři na sociálních sítích fanouškům naznačovali, že se k něčemu chystá. Vše ale oficiálně vyhlásilo studio až 16. dubna, kdy na svém YouTube kanále zveřejnilo půl minutový teaser. Společně s videem vypluly na povrch i informace o technické stránce remasteru. Fanoušci módu pro více hráčů však budou zklamáni, hra bude totiž podle dostupných informací obsahovat pouze singleplayer kampaň. Vývojáři jemně naznačili, že bychom se mohli dočkat i remasteru datadisku Warhead, nicméně tato skutečnost ještě nebyla oficiálně potvrzena. Crysis Remastered bude disponovat vylepšenou grafikou s HD texturami, propracovanějšími detaily, novým nasvícením a hloubkou pole a ray tracingem (metoda renderování 3D grafiky).

První díl Crysis, který běžel na CryEngine 2, vyšel v roce 2007 a pro velkou část hráčů byl těžko hratelný. Málokdo měl možnost zahrát si hru na maximální výkon. Crysis byl graficky unikátní, i na dnešní poměry vypadá dobře, ale hardwarové nároky byly pro mainstreamová PC příliš náročné. Požadavky na Crysis Remastered ještě nebyly zveřejněny, dá se ale očekávat, že pro slabší stroje nebude jednoduché titul od Cryteku rozjet.

Zobrazeno 784 krát
Naposledy upraveno: so., 18. duben 2020 21:11
Pro psaní komentářů se přihlaste