út., 31. říjen 2017 19:34

Daruj krev s Univerzitou Palackého

Daruj krev s Univerzitou Palackého Daruj krev s Univerzitou Palackého Zdroj: https://daruj.upol.cz
Olomouc - Daruj krev s rektorem Univerzity Palackého, tak zní oficiální název pětidenní akce, která k odběru krve vyzývá všechny studenty a zaměstnance univerzity. V týdnu od 20. do 24. listopadu můžete přijít darovat to nejcennější, svou krev. Kromě skvělého pocitu si po prokázání platným ISIC průkazem, nebo kartou zaměstnance odnesete i malý dárkový balíček. Přijďte i Vy podpořit dobrou věc a ukázat, jak jít ostatním příkladem. 

Darovat krev nic nestojí a přitom může znamenat tolik. Univerzita Palackého si je toho vědoma a letos pořádá již pátý ročník této dobročinné události. Každý rok se spolu s rektorem daruje dokonce dvakrát, a to jednou na jaře a po druhé na podzim. Za necelý měsíc proběhne právě podzimní kolo a trvat bude celý poslední týden v listopadu. Během posledních pěti let se již odebralo téměř 512 litrů krve. 

V případě zájmu darování se můžete hlásit na této e-mailové adrese: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., kde vám poskytnou další informace. Odběr krve probíhá na Transfuzním oddělení Fakultní nemocnice v Olomouci. 

Zapsat se do registru kostní dřeně přišlo téměř 200 lidí

Podobné události se Univerzita Palackého ve spolupráci se studentskou organizací IFMSA Olomouc věnovala 10. října. Zapište se někomu do života - tento slogan přilákal 198 lidí, aby si nechali odebrat vzorek krve pro zapsání do registru kostní dřeně. Akce proběhla v univerzitním obchodu a zároveň informačním centru UPoint na Horním náměstí ve spolupráci s Fakultní nemocnicí Olomouc. 

Zobrazeno 2149 krát
Naposledy upraveno: st., 1. listopad 2017 12:44
Pro psaní komentářů se přihlaste