ne., 4. březen 2018 15:31

Davidová je juniorskou mistryní světa ve stíhačce

Markéta Davidová Markéta Davidová Zdroj: Facebook Český biatlon
Otepää – Markéta Davidová zvítězila v neděli 4. března ve stíhacím závodě na 10 km na mistrovství světa juniorů v Estonsku. Po stříbru ze sprintu získala svou prozatím nejvýznamnější medaili. Tou se zároveň rozloučila s juniorskou kategorií. Vítězku sprintu Polku Žukovou porazila s téměř třicetivteřinovým náskokem.

Do závodu Davidová vyrážela s půlminutovou ztrátou na Polku. Na první střelbě vleže obě závodnice jednou chybovaly a musely na trestné kolo. Davidová poté ze střelnice odjížděla na druhém místě se ztrátou 17 vteřin na první pozici. Druhou položku vleže zvládla Davidová čistě a do dalšího kola vyrážela s náskokem necelých 40 vteřin na Žukovou, která chybovala dvakrát.

Na první položce vestoje nechala Davidová dva nesestřelené terče a musela kroužit 300 metrů navíc. Chybovala ovšem i Žuková, která minula celkem třikrát a česká reprezentantka odjížděla na prvním místě s náskokem 36 vteřin na druhou Slovinku. Jeden omyl při poslední střelecké položce už nemohl Češku o zlatou medaili připravit. Davidová odjížděla do posledního běžeckého kola s náskokem 43 vteřin na druhou Žukovou. Polka při poslední střelbě zariskovala a terče vybílila za 26 vteřin.

Markéta Davidová dorazila do cíle téměř o půl minuty dříve před závodnicí na druhém místě. Na trati předvedla nejrychlejší běh ze všech závodnic a na střelnici dosáhla na devátý nejrychlejší čas. Na druhém místě se umístila Polka Kamila Žuková a bronz brala stejně jako ve sprintu francouzská závodnice Myrtille Begue. Druhá česká reprezentantka Tereza Vinklárková udělala tři chyby, přesto se posunula o devět pozic na 21. místo. Třetí Češka Natálie Jurčova dojela do cíle na 53. místě.

Zobrazeno 2202 krát
Naposledy upraveno: st., 7. březen 2018 15:10

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste