so., 3. březen 2018 11:09

Davidová má z juniorského MS první medaili, ve sprintu dojela druhá

Markéta Davidová na ZOH Markéta Davidová na ZOH Zdroj: Facebooková stránka Markéty Davidové
Otepää – Mistrovství světa dorostenců a juniorů v biatlonu pokračovalo v sobotu 3. března sprintem juniorek na 7,5 km. Závodnice se snažily napravit výsledky z nepříliš povedeného vytrvalostního závodu. Především Markéta Davidová, která se zde střelecky trápí a v individuálním závodě udělala celkem osm chyb.

První českou zástupkyní v závodě byla Natálie Jurčová, která odstřílela za 31 vteřin, ale hned první ranou minula a musela kroužit jedno trestné kolo. Ze střelnice odjížděla na průběžném třetím místě. Další závodnicí za Českou republiku byla Tereza Vinklárková. I ta ovšem udělala jednu chybu a po první střelbě na vedoucí závodnici ztrácela při odjezdu ze střelnice 41,5 vteřiny. Třetí a poslední reprezentantkou Česka byla Markéta Davidová, která terče vybílila za 35 vteřin a šla do průběžného vedení po první střelbě s náskokem téměř 20 vteřin na vedoucí závodnici.

Při položce vestoje nechala Jurčová na střelnici opět jeden nesestřelený terč a musela znovu na trestné kolo. V součtu absolvovala 300 metrů navíc. Také Vinklárková udělala jednu chybu a ze střelnice odjížděla na průběžném 15. místě po druhé střelbě. Ani Davidová se nevyvarovala chyb a na střelnici nechala dva nesestřelené terče. Při odjezdu ze střelnice ztrácela 15 vteřin na vedoucí Polku Kamilu Žukovou.

Vítězkou sprintu se i přes jednu chybu na střelnici stala Polka Kamila Žuková a ke zlatu z vytrvalostního závodu přidala další vítězství. Na druhém místě se umístila česká reprezentantka Markéta Davidová, která v posledním kole běžecky ztrácela a do stíhačky vyrazí se ztrátou 26 vteřin. Třetí nejlepší závodnicí se stala Francouzka Myrtille Begue, která i přes bezchybnou střelbu nestačila běžecky a do stíhacího závodu odstartuje se ztrátou 52 vteřin na Žukovou. Tereza Vinklárková skončila 13. a poslední česká reprezentantka Natálie Jurčová na 52. místě.

Zobrazeno 2326 krát
Naposledy upraveno: st., 7. březen 2018 14:52
Pro psaní komentářů se přihlaste