so., 25. únor 2017 15:28

Davidová si odstřelila medaili, nejlepší Češkou Maříková

Markéta Davidová Markéta Davidová Zdroj: Facebooková stránka Markéty Davidové
Osrblie – Na Slovensku pokračovalo juniorské mistrovství světa v biatlonu. Po sprintu mužů se ve stejné disciplíně představily i ženy. Markéta Davidová, která je juniorskou mistryní Evropy, se snažila napravit svoji reputaci po ne příliš povedeném vytrvalostním závodě, kde skončila až ve čtvrté desítce.

Z českých juniorek do závodu první vyrazila Simona Maříková. Na střelnici zvládla zastřílet čistě za 33 vteřin, a do dalšího kola odjížděla na průběžném třetím místě. Druhou českou reprezentantkou byla největší juniorská naděje Markéta Davidová, která terče vybílila a šla do čela závodu s náskokem 4,4 vteřiny na druhé místo. Poslední reprezentantkou České republiky byla Natálie Jurčová, která až při poslední ráně netrefila a musela kroužit jedno trestné kolo.

Položku vestoje nezastřílela Maříková příliš rychle a střelba jí trvala 37 vteřin. Důležitější ale je, že střílela opět čistě a Maříková odjížděla do posledního kola na třetím místě. Druhá položka se ale vůbec nepovedla Davidové, která neměla střelbu příliš v rytmu a na střelnici nechala tři nesestřelené terče. Jurčová zvládla stojku perfektně a do závěrečného kola vyrazila bez zdržení trestného kola.

Maříková dojela do cíle na průběžném třetím místě se ztrátou 15,2 vteřin. Davidová díky rychlému běhu dorazila do cíle na průběžném desátém místě se ztrátou 1 minuty a 31,3 vteřin. Střelecké trápení na tomto šampionátu se Davidové stále nedaří prolomit. Jurčová finišovala na čtrnáctém místě se ztrátou 1 minuty a 34 vteřin. V posledním běžeckém kole jí nestačily síly a nedokázala překonat čas Davidové, která měla o dva trestné okruhy více.

Vítězkou sprintu se díky bezchybné střelbě a rychlému běhu stala Italka Carrara Michela. Na druhém místě se umístila norská reprezentantka Ingrid Landmark Tandrevold. Bronzovou medaili získala Myrtille Begue z Francie. Nejlepší Českou se stala Simona Maříková, která se umístila na šestém místě. Další české reprezentantky skončily ve druhé desítce. Markéta Davidová na čtrnáctém místě a Natálie Jurčová na místě šestnáctém.

Zobrazeno 2164 krát
Naposledy upraveno: po., 27. únor 2017 13:58
Pro psaní komentářů se přihlaste