čt., 3. březen 2016 14:12

Davis cup v Německu rozehrají Kohlschreiber a Rosol

Hannover - Zápasem mezi Lukášem Rosolem a Phillipem Kohlschreiberem začne v pátek ve 13 hodin utkání prvního kola světové skupiny Davisova poháru mezi Německem a Českou republikou. Poté se na dvorci v TUI aréně představí česká jednička Tomáš Berdych proti teprve osmnáctiletému Alexandru Zverevovi. Rozhodl o tom dnešní los na hannoverské radnici.

Nehrající kapitán českého týmu Jaroslav Navrátil se nakonec rozhodl pošetřit Radka Štěpánka a jako druhého singlistu do páteční dvouhry nominoval Lukáše Rosola. Hráč na 50. příčce žebříčku ATP se s dvaatřicetiletým Kohlschreiberem střetl už pětkrát, porazit ho dokázal jen v jednou. Při posledním měření sil na loňském US Open odešel poražený ve třech setech. "Nesmím mu dát čas na jeho hru, musím dobře servírovat, dobře returnovat, pak můžu mít navrch," řekl Radiožurnálu k prvnímu duelu Rosol.

Pozice zkušeného borce Radka Štěpánka, který býval ještě nedávno plně vytížený, se pomalu mění. V letech 2012 a 2013 zvládl ve finále Davis Cupu pokaždé odehrát tři duely ve třech dnech. S Navrátilem se ale domluvil, že dnes už tři dny hrát nemůže. „Připravuji se pořád stejně, protože vím, že když se někdy budu připravovat jinak, nebo méně, tak v ten moment to pro mě ztrácí smysl a ani by mě to nebavilo. Takže se stále připravuji na sto procent,“ vysvětlil pro Radiožurnál Štěpánek, který je teď především mentorem pro mladší členy týmu.

Do druhé dvouhry nastoupí Berdych, který se do Davis Cupu vrací po téměř dvouleté pauze. Utká se s nováčkem německého týmu Alexanderem Zverevem, který svými výkony budí v posledních týdnech pozornost. Hráči se spolu střetli zatím dvakrát. "Hodně se zlepšil. Servíruje agresivně a na svoji výšku se i dobře pohybuje," řekl Berdych o Zverevovi, kterého porazil na nedávném turnaji v Marseille až po velké bitvě ve třech setech.

Do sobotní čtyhřy jsou zatím nahlášeni Štěpánek s Veselým, ale předpokládá se, že nastoupí osvědčená deblová dvojice Berdych - Štěpánek. Závěrečný nedělní program otevře souboj obou jedniček týmů. V případě nerozhodného stavu bude hrát Rosol proti Zvererovi. Na české straně by ale Rosola mohl nahradit zkušený Štěpánek, který v posledních dvou rozhodujících duelech v roce 2012 a 2013 nezklamal. V případě postupu do čtvrtfinále by tenisté hráli s vítězem utkání mezi Francií a Kanadou.

Zobrazeno 2033 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 17:25
Pro psaní komentářů se přihlaste