po., 17. říjen 2016 20:03

Divácký experiment ve florbale: Boleslav před plnou halou poprvé padla

Radost hráčů Boleslavi po brance na 5:3 Radost hráčů Boleslavi po brance na 5:3 Zdroj: Facebook: Florbal Mladá Boleslav
Mladá Boleslav - Česká republika zažívá v tomto desetiletí florbalový boom. Poslední dobou však upadá zájem diváků o tento sport a tribuny při utkáních superligy zejí prázdnotou. Přesto se v hlavách funkcionářů zrodí čas od času nápad, jak přilákat publikum a vytvořit tak týmům důstojnou atmosféru.

Již minulou sezonu přišlo s ambiciózní myšlenkou pražské Bohemians, které uspořádalo superligový zápas proti Mladé Boleslavi v dopoledních hodinách. Mohlo tak nalákat do řad diváků školáky z přilehlých škol, kterým poskytly vstupenky zdarma. Tuto sezonu oživila myšlenku naopak Mladá Boleslav a školní zápas se tak v rámci 4. kola Tipsport Superligy odehrál v dopoledních hodinách ve městě automobilů. Na tribunách se tísnilo neuvěřitelných 1 019 školáků, kteří hráčům vytvořili fantastickou atmosféru.

Před zraky školáků načali lépe hosté z Prahy, kteří se v první třetině dokázali dvakrát dostat do jednogólového vedení po trefách Poláčka a Kuncmana. Domácí korigovali v první třetině výsledek zásluhu branky Tomáše Chrousta.

Druhá třetina se nesla v duchu nepřesností a faulů. Boleslav v prostřední dvacetiminutovce vyfasovala čtyři dvouminutové vyloučení. Bohemians dokázali zužitkovat početní výhodu pouze jednou. Po dvou trefách boleslavského Curneyho ze závěru třetiny týmy odcházely do šaten za smírného stavu 3:3.

Do třetí dvacetiminutovky vstoupil lépe domácí celek včele se skvěle hrajícím Curneyem, který ve 49. minutě připravil gól pro Petra Kryžanka, který v létě přišel z Ostravy. První jmenovaný navíc za 50 sekund při samostatném úniku bekhendovým blafákem překonal jinak skvěle chytajícího Hejného a zvýšil vedení Boleslavi na 5:3. Klokani se však nevzdali a v poslední desetiminutovce se zmohli na vyrovnání. Nejprve v 52. minutě snížil na 4:5 mladý Šárka, který pak 46 sekund před koncem naservíroval při powerplay Bohemians gólovku Martinu Šimkovi. Po 60 minutách skončil tak zápas smírně 5:5.

Do prodloužení vkročili aktivněji domácí, na obranný val klokanů však recept nenašli. Pětiminutové prodloužení tak pomalu směřovalo k nájezdům, když v tom vymetl Růžek z Bohemians vrchní růžek Bauerovy branky a připsal svému týmu tak bod k dobru za výhru v prodloužení.

Mladá Boleslav tak poprvé v sezoně před fantastickou kulisou ztratila body. Výbornou atmosféru si pochvaloval i trenér domácích Jan Pazdera. "Fantastická atmosféra před nadupaným publikem, které nás celý zápas hnalo za vítězstvím. O to víc mě mrzí, že jsme dnes nedokázali mít větší klid v zakončení a zápas dovést k vítěznému konci. Z dnešního zápasu si musíme vzít ponaučení a zapracovat především na disciplíně," poukazoval trenér Boleslavi na vyloučení svých svěřenců v prostřední dvacetiminutovce. Atmosféru si pochvaloval i trenér hostujícího celku Michal Jedlička. "Před skvělou kulisou se hrál útočný florbal na obě strany s výbornými zákroky obou brankářů. Nakonec jsme se štěstím přetlačili Boleslav v prodloužení," doplnil.

Další superligové zápasy tak vysokou návštěvnost nepřinesly, a tak nezbývá než doufat, že si florbaloví nadšenci opět brzy cestu na tribuny najdou.

Zobrazeno 1930 krát
Naposledy upraveno: po., 17. říjen 2016 22:47
Pro psaní komentářů se přihlaste