ne., 14. říjen 2018 21:35

Djokovič si odváží cenný titul ze Šanghaje

Oslavující srbský tenista Oslavující srbský tenista Zdroj: Reuters
Šanghaj – Novak Djokovič potvrdil formu. Jednatřicetiletý tenista již neprohrál osmnáct utkání v řadě a z prestižního turnaje série Masters 1000 si odvezl do Srbska cenný vavřín. Ve finále zvládl chorvatského mladíka Bornu Čořiče, kterého porazil 2-0 na sety.

Bývalá světová jednička se po zranění loktu dlouho trápila. Djokovičovi se vstup do sezony příliš nevydařil. Výsledky se dostavily až po obnovení spolupráce se jeho dlouholetým trenérem Mariánem Vajdou. Djokovič poté na kurtech zářil a ovládl hned oba následující grandslamy, Wimbledon i US Open. Vedle toho zvítězil i na prestižních podnicích série ATP Masters 1000 (Cincinnati a Šanghaj), které jsou druhou největší akcí právě po grandslamech.

Vítěz 72 titulů na okruhu ATP ovládl šanghajský turnaj ve velkém stylu. Djokovič se představil v pěti zápasech a ani v jednom z nich neztratil set. Jako nasazená dvojka měl srbský tenista v prvním kole volno, čímž mohl ušetřit síly na dalšího soupeře. V cestě za titulem porazil Jéremyho Chardyho, Marca Cecchinata, světovou osmičku Kevina Andersona, světovou pětku Alexandra Zvereva a v neposlední řadě chorvatského tenistu Bornu Čoriče.

V prvním setu finálového klání si Djokovič přesvědčivě držel všechna svá podání. V šestém gemu se mu navíc podařilo prolomit servis svého soupeře, čímž se rázem dostal do vedení 4:2. To už následně přetavil na konečných 6:3. Druhá sada měla stejný nádech, světové trojce opět stačilo jednou prolomit servis chorvatského tenisty, aby se mohl radovat z vítězství 6:4, a tedy 2-0 na sety.

„Je to fenomenální. Jsem velice pyšný. Poslední tři čtyři měsíce pro mne byly úžasné, zvlášť tento týden. Všechno perfektně zapadlo,“ řekl Djokovič, který šanghajský podnik ovládl již počtvrté. Srbský tenista se navíc v pondělním vydání žebříčku posune na druhou příčku za vedoucího Španěla Rafaela Nadala, na kterého bude ztrácet 215 bodů.

Zobrazeno 1413 krát
Naposledy upraveno: pá., 19. říjen 2018 13:22

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste