st., 29. březen 2017 17:16

Do Česka přijedou světové hvězdy pokeru

Okruh WSOPE se chystá do Česka Okruh WSOPE se chystá do Česka Zdroj: pokerroomkings.com
Už 50 hráčů složilo zápisné ve výši €11,000, tak aby si mohli zahrát nejdražší pokerový turnaj, který se v roce 2017 uskuteční v České republice. I když se turnaj rozehraje až začátkem listopadu, tak je jeho startovní pole zaplněné už téměř z poloviny.

Turnaj s názvem One Drop High Roller bude při minimálním vkladu €111,111 garantovat rovných 10 milionů eur. Jeho kapacita bude ale omezena na 111 hráčů. Jisté místo zájemcům zajišťuje zaplacení zápisného a už nyní je jasné, že se této události zúčastní ty nejznámější pokerové tváře.

Dějištěm bude rozvadovské King’s Casino a turnaj proběhne v rámci okruhu World Series of Poker Europe. Jak už napovídá samotný název turnaje, tak vše proběhne ve spolupráci s charitativní organizací One Drop, která se od roku 2012 snaží zprostředkovat přístup k pitné vodě hlavně v Indii, západní Africe a Latinské Americe. Organizace One Drop uvádí, že za svou pětiletou činnost vybrala přes 18 milionů amerických dolarů a v roce 2017 by ráda překonala dvacetimilionovou hranici. Zakladatelem této společnosti je Guy Laliberté. Ten rád propojuje charitativní účely se svým koníčkem, kterým je poker a toto tak rozhodně není první turnaj, který je za tímto účelem pořádán. Laliberté je ale známý především díky založení světoznámého Cirque du Soleil. A kanadský byznysmen Laliberté už potvrdil, že se v listopadu chystá do České republiky (nejen) na již zmíněný One Drop High Roller.

Kromě Lalibertého by měla do King’s Casina dorazit široká škála účastníků. Turnaj láká jak pokerové legendy minulosti, tak mladé profesionály, kteří už vzešli z prostředí online pokeru. Část startovní listiny ale tvoří i bohatí byznysmeni, kteří pravidelně vyhledávají ty nejdražší turnaje na světě.

Mezi všemi jmény je těžké vybrat jen pár, o kterých se zmínit, ale v rozvadovském kasinu se určitě ukáží Phil Ivey, Phil Hellmuth či Fedor Holz. Turnaje se účastní i samotný majitel King’s Casina Leon Tsoukernik. Zajímavé bude sledovat i Antanase „Tony G“ Guogu, který se za pokerové stoly vrací po čtyřech letech. Tento Litevec postupně vyměnil hraní pokeru za kariéru europoslance. Během ní už stihl řadu kontroverzí, nedávno se například několikrát ostře opřel do Ruska, čímž si vysloužil zákaz vstupu na území Ruské federace.

Složení hráčského pole i výška buy-inu (minimálního vkladu) by měly z One Drop High Rolleru udělat největší pokerovou událost roku 2017 v České republice.

Zobrazeno 1811 krát
Naposledy upraveno: st., 29. březen 2017 22:00
Pro psaní komentářů se přihlaste