po., 15. duben 2019 23:22

Do Prahy se vrací hvězda reggae jménem Alborosie

Alborosie Alborosie Zdroj: Press kit
Praha - Již v neděli 28. dubna se mohou fanoušci reggae z celé republiky těšit na rodáka ze Sicílie, který si říká Alborosie. Přijede do pražského Lucerna Music Baru se svou kapelou Shengen Clan představit hned dvě nové desky.

Italský rastaman, jehož dredy sahají už pomalu na zem se po třech letech vrátí do Prahy. Žije už druhou dekádu na Jamajském ostrově, neustále nahrává a produkuje s tamní elitou a je jedním z nejžádanějších evropských reggae interpretů po celém světě. S kapelou Shengen Clan představí hned dvě alba.

První bude album The Unbreakable, které nahrál ve spolupráci s kapelou The Wailers, tedy kapelou Boba Marleyho. Druhé album se více týká temnější stránky reggae, stylem dub, jak již je jeho zvykem, a nese název Dub For The Radicals. Radicals proto, že mu s tímto albem pomáhala neméně slavná kapela Roots Radics, která po desetiletí doprovází jamajské legendy Israel Vibration.

Alborosie, přezdívaný jako Puppa Albo nebo vlastním jménem Alberto D’Ascola není jen zpěvák, ale také výborný zvukař a multiinstrumentalista. O tom se ostatně mohou návštěvníci koncertu přesvědčit sami. Alborosie totiž toto turné vložil do svého setu i velmi neobvyklou věc, kdy v půlce koncertu kapela ztichne, Albo se přesune na mixovací pult a předvede divákům nezapomenutelnou živou mixovací show.

Vstupenky jsou v předprodeji za 590Kč na pokladně klubu Lucerna Music Bar plus s malým poplatkem navíc v sítích GoOut, TicketMaster a TicketPortal.

Zobrazeno 1387 krát
Naposledy upraveno: út., 16. duben 2019 13:40
Pro psaní komentářů se přihlaste