so., 24. listopad 2018 18:45

Organizace Dobré místo pro život opět prodává punč

oficiální logo Dobrého místa pro život oficiální logo Dobrého místa pro život Zdroj: dobremistoprozivot.cz
Olomouc - Každoročně se na rozsvícení vánočního stromu vydají do centra Olomouce podívat davy lidí. Na Horním náměstí ani letos nechyběl stánek Dobrého místa pro život. Prodej zahájila v pátek 23. listopadu Mateřská škola Blanická.

Kromě punče si bylo možné pochutnat i na domácím cukroví nebo třeba chlebu se škvarky. Na pultu k zakoupení nechyběly ani ručně vyráběné dekorační předměty. Celkový výtěžek ze stánku se rozděluje mezi více než dvacet organizací podporující osoby se sociálním znevýhodněním. Hned první prodejní den utržila dobrovolnická organizace přes 60 000 korun.

Poprvé se ve stánku prodával punč už před osmi lety, kdy ho lidé z Dobrého místa prodávali sami. Dnes ve stánku každý den prodává někdo jiný, a to po dobu celého měsíce. Tradičně se do prodeje pouštějí olomoucké sportovní kluby, letos například FBS Olomouc nebo stálice SK Sigma Olomouc. Zapojuje se také Univerzita Palackého, jejíž zástupci budou letos prodávat v pondělí 26. listopadu, nebo Asociace absolventů Gymnázia Hejčín.    

Dobré místo pro život je olomoucká organizace dobrovolníků, kteří využívají svůj volný čas na pomoc druhým bez jakéhokoli nároku na finanční odměnu. Jejich heslem je ,,pomáháme s pokorou” a cílem je udělat z Olomouce dobré místo pro život.

Zobrazeno 1992 krát
Naposledy upraveno: ne., 25. listopad 2018 10:58
Pro psaní komentářů se přihlaste