so., 26. březen 2016 21:09

Dozvuky Febiofestu zavítají do měst po celé republice

Praha - Letošní 23. ročník Mezinárodního filmového festivalu Febiofest skončil v Praze v pátek, ale v rámci takzvaných regionálních dozvuků pronikne v následujících týdnech do čtrnácti dalších měst, včetně Olomouce.

Dozvuky Febiofestu potrvají v každém městě tři dny. Nejprve se vybrané filmy promítnou od úterý 29. března v Hradci Králové, od středy v Pardubicích a od čtvrtka v budou k vidění v Českých Budějovicích. Dubnové dozvuky Febiofestu odstartují v Ostravě. Následovat bude promítání v Olomouci, konkrétně v kině Metropol ve dnech 5. - 7. dubna.

Návštěvníci se mohou těšit na snímky Eva Nová s Emílií Vašáryovou, slovinskou absurdní komedii Šiška Deluxe, Sufražetku s Helenou Bonham Carterovou, francouzské drama Mustang či snímek Humr s Collinem Farrellem a Rachel Weisz. Pro školy chystá Metropol thriller Vzpomeň si.

„Na letošním Febiofestu jsem navštívil celkem čtyři filmy. Nejvíce mě zaujal Humr, který se prezentoval šíleně absurdním příběhem a hlavně suchým britským, místy i černým humorem. Hráli tam navíc mí oblíbení herci. S Febiofestem pro tento rok ale ještě nekončím. Mám v plánu zajít i na film Sufražetka s Meryl Streep,“ říká student Adam Kahánek.

Po Olomouci se dozvuky dostanou také do Plzně, Děčína, Chomutova, Karlových Varů, Jablonce nad Nisou a Mladé Boleslavi. Od poloviny dubna se snímky vrátí opět na Moravu do Mikulova, Brna a Zlína.

Zobrazeno 1858 krát
Naposledy upraveno: út., 12. březen 2024 18:22
Pro psaní komentářů se přihlaste