po., 9. listopad 2015 14:21

Dramatickou koncovku zvládla lépe Slavia

Slavnostní nástup ze zápasu Baníku Most (ilustrační foto) Slavnostní nástup ze zápasu Baníku Most (ilustrační foto) Zdroj: Jan Krejcar
Ostrava - Šlágr 10. kola česko-slovenské ligy házenkářek (WHIL) proti sobě svedl dva české týmy, které se dlouhodobě pohybují na špičce tabulky. Domácí výhodu proti Slavii Praha měl Sokol Poruba.

Úvod zápasu hrubě nevyšel hostujícím hráčkám. Předzvěstí byla přímá červená karta pro Pokornou, která ve Slavii hraje na postu křídla. Ta nedovoleným způsobem faulovala porubskou Kostelnou, která tento střet odnesla zraněním.

Následnou přesilovku domácí hráčky konečně přetavily v branky, předtím totiž kralovaly brankářky. Domácí tým vedl 3:1, ale po konci oslabení se do hry dostaly i házenkářky z hlavního města, které otočily na 3:4. Oddechový čas domácího kouče přinesl vyrovnání hry, ale Poruba už se do konce poločasu do vedení nedostala. I díky výtečným brankářkám na obou stranách zářilo na tabuli poločasové skóre 10:10.

Začátek druhé půle vyšel lépe Slavii, která si díky třem rychlým brankám a brankářce Kudláčkové zajistila pohodlné vedení. V rozmezí 40. a 43. minuty Sokolky srovnaly, ale do vedení se ani tentokrát nedostaly.

Posledních deset minut slibovalo zajímavou podívanou, rozdíl mezi oběma celky byl opravdu minimální. Dvanáct vteřin před koncem měla míč Poruba, která ztrácela jedinou branku na remízu. Ale ani hra bez brankářky nezajistila domácím bodový zisk. Z výhry 23:24 se tak radovaly Pražanky.

Trenér domácích Jan Beňadik nebyl s výsledkem spokojený. „S takovým alibistickým výkonem, jaký jsme podali dnes, si body nezasloužíme. Jsem z toho zklamaný,“ uvedl Beňadik. To slávistická trenérka Petra Vítková měla důvod k radosti. „Hodně dobře jsme bránily a takovému ofenzivnímu týmu, jakým je Poruba, jsme dovolily jen třiadvacet branek. Divákům se utkání muselo líbit,“ ocenila oba týmy bývalá reprezentační pivotka Vítková.

Slavia se díky této výhře posunula na druhé místo tabulky, Poruba zůstává čtvrtá.

Zobrazeno 1835 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 17:23
Jan Krejcar

Student druhého ročníku žurnalistiky. Milovník evropské politiky, Pobaltí a v současné době expert na rumunskou politiku.
Bývalý redaktor DHK Baník Most.
Rozhodčí OFS Most.
Častý účastník diplomatických simulací a dalších debatních akcí.

Pro psaní komentářů se přihlaste