pá., 17. únor 2017 20:35

Dynamu se vykrást brněnský chrám nepovedlo

Momentka ze zápasu HC Kometa Brno - HC Dynamo Pardubice Momentka ze zápasu HC Kometa Brno - HC Dynamo Pardubice Zdroj: hcdynamo.cz
Brno - Páteční večer patřil 47. kolu hokejové Tipsport Extraligy. Zápas na jihu Čech odehrály dva trápící se týmy. Brněnská Kometa bojuje o přímý postup do Play Off, kdežto pardubické Dynamo se celou sezonu trápí u dna tabulky. Celý zápas byl od začátku jasně rozehraný. Domácí Kometa hosty z Pardubic téměř k ničemu nepustila a ovládla tak celý zápas. Zaslouženě vyhrála 4:1.

Kometa Brno vstoupila do zápasu aktivně, z čehož v šesté minutě těžila. Po pardubické chybě v obraně se dostal do samostatného úniku Haščák. Šanci neproměnil, zvládl ale poslat puk na svého spoluhráče Vondráčka, který dostal brněnské do vedení 1:0. Po inkasovaném gólu se pardubičtí probrali a párkrát zahrozili před brněnskou svatyní. K žádné výraznější šanci se nedostali, a tak se šlo do kabin za stavu 1:0 pro domácí Kometu.

Úvod druhé třetiny opanovaly dvě přesilové hry. Jedna, která pokračovala z první části a zahráli si ji domácí. Druhou si zahráli hosté. Ani z jedné však gól nepadl. V polovině třetiny si hosté zahráli další přesilovou hru. K šancím se ale dostávali domácí. Se vším si pardubický brankář zvládl poradit. Modrobílí byli i nadále aktivní. Ve třicáté čtvrté minutě využil jednu z šancí Hynek Zohorna, který poslal svůj tým do vedení 2:0. O pár vteřin později zvýšili domácí skóre na 3:0. Haščák dostal přihrávku zpoza Hüblovy brány a zavěsil přesně. Konec druhé třetiny přinesl Brňanům další šance. Celá třetina patřila domácí Kometě Brno.

Hned v úvodu třetího dějství odskočilo Brno už o čtyři branky. Po čtyřiceti pěti vteřinách hry využil přesilovou hru Tomáš Vincour, který tečoval Gulašiho střelu. Pardubičtí se snažili se zápasem něco udělat, ale téměř nic se jim nedařilo. První gól hostí přišel až v padesáté minutě. Východočeši se dostali do přečíslení dva na jednoho. Lukáš Nahodil se nemýlil a zavěsil přesně. Pardubičtí se dostávali do zápasu a začali hrát aktivnější hokej. Tři minuty před koncem poslední třetiny dostalo Dynamo možnost hrát přesilovou hru pět na tři. V tom čase požádal pardubický trenér Miloš Holaň oddechový čas. Hosté chtěli konec zápasu ještě zdramatizovat, ale k žádné výraznější šanci se nedostali. Kometa Brno si čtyřmi brankami vystřílela velmi cenné tři body do tabulky.

Třetiny: 1:0, 2:0, 1:1.
Branky a nahrávky: 5:36 Vondráček (Haščák; 5/5), 33:42 H. Zohorna (Hruška, Erat; 5/5), 34:03 Haščák (Dočekal, Vondráček; 5/5), 40:45 Vincour (Gulaši, Kováčik; 5/5) – 50:32 Nahodil (Trončinský; 5/5). Vyloučení: 6:5 (0:1, 2:2, 4:2). Bez využití. Diváci: 7612. Střely na branku: 31:21 (10:8, 16:3, 5:10). Průběh utkání: 4:0, 4:1.

Zobrazeno 2107 krát
Naposledy upraveno: čt., 23. únor 2017 17:44
Pro psaní komentářů se přihlaste