čt., 8. prosinec 2016 23:29

Eder sestřelil Spartu

Bořek Dočkal neproměnil pokutový kop. Bořek Dočkal neproměnil pokutový kop. Zdroj: www.isport.cz
Milán - Neproměněná penalta, gól těsně před koncem. Poslední zápas v podzimní části Evropské ligy Sparta nezvládla. Inter ji doma porazil před prázdnými tribunami 2:1, když obě branky dal útočník Eder. V pondělí se i přes porážku dozví soupeře v další fázi soutěže.

Před tímto utkáním měla Sparta už jistý postup z prvního místa. Inter naopak věděl, že skončí v této skupině poslední. Bylo to tedy utkání o peníze a o čest. Oba týmy postrádali několik opor. ´Jak už je v tomhle ročníku zvykem, tak Spartu sužovali hlavně zdravotní trable. To Inter dal některým svým hvězdám v čele s kapitánem Icardim volno. Navíc brankář Handanovič nemohl nastoupit kvůli červené z minulého utkání. A hráči, kteří přišli v létě do Milánského klubu, nemohli být zapsáni na soupisku Evropské ligy, protože italský klub porušil pravidla fair play.

Utkání začalo lépe pro domácí. Ve 23. minutě se po hezké akci prokombinovali k šestnáctce letenských. Přišel centr z levé strany a Eder nadvakrát překonal Tomáše Koubka. Do poločasu domácí drželi míč, ale žádná velká šance na jedné ani druhé straně. Ve druhé půli se obraz hry změnil. A Spartě její aktivita přinesla ovoce. Dočkal se výborně uvolnil a prudkým centrem našel z druhé vlny nabíhajícího Marečka. Sváteční střelec hlavou nádherně vyrovnal. O devět minut později Andreolli stáhl ve vápně Lafatu a Sparta měla výhodu penalty. Bořek Dočkal však neproměnil. Brankář Carrizo vystihl směr jeho střely. Potom přebrali iniciativu opět domácí. V 88. minutě se dočkali. Eder se na vápně obtočil kolem Michala Kadlece a střelou mezi jeho nohama překonal Koubka. Sparťané ve zbývajících pár mminutách již nenašli odpověď. Obrovským zklamáním byla návštěva. Na slavné San Siro dorazilo pouze 5000 diváků. A to má kapacitu 80 000.

Trenér David Holoubek tak přišel o svoji šňůru čtyř vyhraných utkání v Evropské lize. Ačkoliv hlavním trenérem podle papírů byl Zdeněk Svoboda. „Myslím že kdybych proměnil penaltu, tak bychom tady neprohráli," litoval po utkání Dočkal pro ČT. V pondělí proběhne los jarní fáze. Na letnou může přicestovat například slavný Manchester United. „Těžko si vybírat soupeře, všichni jsou kvalitní," uzavřel Mario Holek pro ČT.

Zobrazeno 2474 krát
Naposledy upraveno: pá., 9. prosinec 2016 09:13
Pro psaní komentářů se přihlaste