čt., 8. říjen 2015 23:56

Facebook testuje novou funkci, rozšiřuje možnosti "lajkování"

Kalifornie - Měsíc poté, co se objevily spekulace ohledně možného přidání tlačítka "Nelíbí se mi" na sociální síť Facebook, je jisté, že "lajkování" už nikdy nebude jako dřív. "Dnes spouštíme test Reactions - expresivnějšího tlačítka To se mi líbí," napsal na svém profilu Mark Zuckerberg, zakladatel a výkonný ředitel Facebooku. Co lze od nové funkce očekávat?

Již dlouhá léta se vedou debaty o možném tlačítku "Nelíbí se mi" a sám Mark Zuckerberg před měsícem naznačil, že na koncepci tohoto tlačítka Facebook pracuje. Nyní je jasné, že místo tlačítka "Nelíbí se mi" se uživatelé dočkají rozšíření tlačítka "To se mi líbí". Funkce Reactions totiž rozšiřuje možnosti, jak vyjádřit emoce k určitému příspěvku; buď klasickým "To se mi líbí", nebo formou šesti rozšiřujících emotikonů vyjadřující lásku, smích, radost, úžas, smutek a zlost. V tomto videu, které nasdílel Mark Zuckerberg, můžete zjistit, jak tato funkce funguje v praxi.

Reactions

Proč se Facebook rozhodl přidat více možností, jak se vyjádřit k příspěvku? "Ne každý okamžik je dobrý okamžik, a někdy jen chcete způsob, jak vyjádřit empatii. Jsou to důležité okamžiky, kdy potřebujete sílu sdílet víc než kdy dřív, a tlačítko To se mi líbí nemusí být tím nejlepším způsobem, jak se vyjádřit," píše Zuckerberg.

Reactions není prvním vylepšením týkající se vyjadřování k facebookovým příspěvkům; před nedávnem Facebook umožnil vkládat gifové animované obrázky do komentářů a již delší dobu je možné komentovat příspěvky takzvanými "samolepkami", což jsou jednoduché obrázky různých témat vyjadřující různé emoce.

Funkce Reactions je zatím v testovací fázi a vyzkoušet ji mohou lidé v Irsku a Španělsku.

 

Zdroj obrázku: https://www.facebook.com/zuck

Zobrazeno 2349 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:03
Pro psaní komentářů se přihlaste