pá., 1. prosinec 2017 14:26

Fanoušci Pearl Jam mohou začít odpočítávat dny do jejich pátého koncertu v České republice

Pearl Jam v plné sestavě Pearl Jam v plné sestavě Zdroj: pearljam.com
Praha - Americká kapela Pearl Jam vystoupí po šesti letech v České republice. Koncert se bude konat prvního července příštího roku v pražské O2 areně.

 Vstupenky začne agentura prodávat příští pátek. Lístky budou začínat na 1990 korunách a nejdražší pak fanoušci pořídí za 2390 korun. Kapela svoje evropské turné začne v Amsterdamu na začátku června 2018 a zakončí jej v Lisabonu v polovině července. Během jejich turné navštíví i dvě města v Itálii a Polsku, kde dříve nikdy nekoncertovala.

Pearl Jam za svou kariéru vydali deset studiových alb a prodali jich přes 85 milionů. V roce 2015 kapela oslavila svoje 25. výročí živého koncertování a letos se zařadila do Rock and Rollové síně slávy. Poslední koncert, který se v Česku konal v roce 2012, kritici ohodnotili kladně. Podle odhadů se do O2 přišlo podívat 13 tisíc lidí nejenom z tuzemska, ale i z okolních států.

Kapela je řazena ke grungeovému stylu 90. let, ke kterému se řadí i Nirvana, Alice in Chains nebo Soundgarden. Grunge vyšel z hard rocku a punk rocku v okolí města Seattle, odkud kapela pochází.

Zobrazeno 2305 krát
Naposledy upraveno: pá., 1. prosinec 2017 23:16
Pro psaní komentářů se přihlaste