po., 30. listopad 2015 20:08

Fargo dostane třetí sérii

USA – Americká kabelová televize FX ohlásila pokračování krimi seriálu Fargo, který se tak dočká své třetí série. Momentálně se vysílá druhá řada, která úspěšně navazuje na první, a to jak ve sledovanosti, tak i v hodnocení kritiků.

Konkrétní datum, kdy třetí minisérie obsadí televizní obrazovky, zatím známé není. Podle analogie prvních dvou sérií lze očekávat stejný tvůrčí tým, ale zcela jiné herce. Těšit se tak můžeme na rukopis Noaha Hawleyho - scénáristy prvních dvou úspěšných řad Farga.

První série se odehrává od roku 2006 v Minnesotě. V deseti dílech se objevují herci jako Martin Freeman, Billy Bob Thornton či Colin Hanks (syn Toma Hankse). Děj je zasazen do městečka Bemidji, kam přijíždí Lorne Malvo (Billy Bob Thornton), který mění životy místních obyvatel. Úvodní řada získala tři ceny Emmy a dva Zlaté glóby.

Pokračování seriálu je tzv. prequelem první řady, má tedy retrospektivní charakter. Odehrává se v roce 1979 v Luverne, kde tehdy došlo k masakru u Sioux Falls, o kterém se nostalgicky mluví v rámci první série. O herecké obsazení se postarali například Kirsten Dunst, Ted Danson nebo Patrick Wilson.

V rámci úspěšnosti předběhla druhá řada tu první, zatím má na kontě 2,61 milionu zhlédnutí. Do konce řady zbývají dva díly, poslední díl se odvysílá 14. prosince.

Seriál koprodukují známí režiséři - bratři Joel a Ethan Coenové (Big Lebowski, Paříži, miluji Tě). Ti režírovali stejnojmenný celovečerní film z roku 1996.
O čem bude třetí série? "Je-li rok 1979, dá se vyprávět pouze příběh o tom, co se stalo předtím. Takže se nabízí rok 1934, my si ale nemůžeme dovolit dobová auta. Takže ne. Ale líbí se mi představa, že sledujete první tři epizody první série a myslíte si, že s filmem vůbec nesouvisí. A potom, při čtvrté epizodě, si uvědomíte, že na nějaké úrovni s filmem souvisí a že druhá řada doslova souvisí s první. Vždy bude nějaká spojitost, ale nemusí být nutně klíčová. Může být nepřímá," řekl Hawley pro Hitfix. 

Zobrazeno 4572 krát
Naposledy upraveno: ne., 25. únor 2024 22:54
Pro psaní komentářů se přihlaste