po., 2. květen 2016 15:37

Alternativní akce FASHION DEALã chystá svůj první ročník také v Praze

Praha - Jedná se o setkání příznivců urban kultury, která z undegroundu přerostla v mainstream. Přesto si však zachovala svou osobitou tvář. Organizátoři dali akci podtitul NO SPACE FOR HATE, JUST PURE LOVE OF THE GAME. Snaží se o vytváření místa, kde se milovníci této kultury budou moci opět společně setkat. Prodejci zapomenou na konkurenční boj, alespoň pro tyto dva dny a odprezentují to nejlepší ze své práce. Také se nebude nikomu nadržovat, mladé značky dostanou stejný prostor, jako největší hráči ve hře a největší hráči ve hře budou moci prokázat srdce kultuře, jejíž jsou součástí.

Nultý ročník této alternativní akce se uskutečnil v Bratislavě v roce 2015. Letos se tedy jedná o první ročník, který se rozšiřuje pro velký zájem i do Prahy. První část akce již proběhla ve dnech 22. a 23. dubna v Bratislavě. Prahu tato událost teprve čeká. Odehraje se 20 a 21. května v rodném domě Franze Kafky. Bude se rozprostírat na čtyřech patrech, jejichž součástí bude, stejně jako na bratislavské akci, kromě prodejních ploch i programová část, chill zóna a další zajímavé zastávky.

První zastávkou akce byla Bratislava. Oproti minulému roku, na který do Bratislavy zavítalo přes 1300 lidí, proběhla ještě o něco velkolepěji. Přišlo více mladých lidí, kteří se zajímají o módu a dorazili se sem bavit. Jelikož akce je hlavně o módě, sjela se do Laurinské ulice spousta prodejců oblečení, bot a doplňků, kteří představovali své originální kousky. V rámci doprovodného programu probíhala řada workshopů, diskuzí, přednášek, vystoupení DJs a dalších aktivit. Akci oba večery zakončovala FASHION DEALã weekend PARTY, kde jste mohli narazit na jména jako třeba Dalyb, Smack, Gleb, LU2 nebo Dalyb.

Zpočátku se urban kultura vyznačovala především odlišností od jiných společenských vrstev. Také se distancovala od starých zaběhnutých pravidel. Jejím hlavním znakem byl vzájemný respekt mezi členy, kteří stáli při jejím vzniku. Lidé se potkávali, seznamovali se, projevovali si navzájem sympatie ohledně podobného vkusu. To se bohužel, ale naprosto přirozeně, s masivním nárůstem populace této subkultury vytratilo. Součástí této kultury jsou umělci, hudebníci, graffiti a street art umělci, sportovci, tanečníci, sběratelé tenisek a desek. Pro ně tu jsou prodejci tenisek a streetwearu, lokální a významné značky, bez kterých si urban kulturu nelze představit.

Zobrazeno 2062 krát
Naposledy upraveno: st., 10. duben 2024 20:40
Pro psaní komentářů se přihlaste