ne., 4. prosinec 2016 19:03

Festival Kolem světa znovu otevřel brány všem cestovatelským nadšencům

Kolem světa Kolem světa Zdroj: Kolem Světa
Praha – Už 15. ročník největšího českého cestovatelského festivalu Kolem světa tento víkend potěšil všechny nadšené cestovatele, milovníky přírody, ale i fotografování a poznávání nových kultur. Přes sedmdesát komentovaných přednášek, workshopů, setkání se zajímavými českými i zahraničními cestovateli nebo projekce fotografií z cest – to vše a mnohem víc mohli návštěvníci během festivalu v Clarion Congress Hotelu Prague navštívit.

Návštěvníky potěšily především zajímavé přednášky a workshopy se slavnými českými i zahraničními osobnostmi. Hvězdou letošního festivalu byl slavný německý fotograf, dokumentarista a specialista pro časosběrná videa Gunther Wegner. Povídání o svých cestách přinesl posluchačům čtyřiadvacetiletý Ladislav Zibura, který tři měsíce pěšky cestoval z Nepálu do Číny nebo polárníci Petr Horký a Václav Sůra, kteří jako první přešli zamrzlé mongolské jezero Khuvsghul. O své cestě na vrchol K2 se rozpovídali Petr Jan Juračka a Klára Kolouchová, o krásách muslimského Íránu vyprávěl průvodce po něm Vladimír Váchal a třeba o krásách Islandu se zase rozpovídal samotný organizátor festivalu Karel Wolf s manželkou Janou.

Kromě dvou dnů plných cestopisných a cestovatelských přednášek v pěti různých sálech si mohli návštěvníci vychutnat ukázky tanců ze všech koutů světa, vystoupení hudebních umělců s folklórními písněmi a nástroji nebo ochutnat desítky různých chutí exotických kuchyní, jako byla například kuchyně Ugandy, Srí Lanky, Indonésie, Gruzie, Uzbekistánu nebo Japonska.

Zobrazeno 1948 krát
Naposledy upraveno: st., 7. prosinec 2016 13:22
Pro psaní komentářů se přihlaste