pá., 27. říjen 2017 10:57

Festival Rock for People ohlašuje první jméno pro rok 2018

Plakát k vystoupení In This Moment na festivalu. Plakát k vystoupení In This Moment na festivalu. Zdroj: Rock for People
Hradec Králové – Teprve před třemi měsíci se odehrál letošní ročník hudebního festivalu Rock for People, a pořadatelé už lákají na ten příští prvním potvrzeným jménem. Tím je americká metalová kapela In This Moment. Pětičlenná sestava z Los Angeles v čele se zpěvačkou Mariou Brink vystoupí v České republice vůbec poprvé.

 

In This Moment založila Maria Brink spolu s kytaristou Chrisem Howorthem v roce 2005. V průběhu let se vedle této dvojice vystřídalo několik dalších členů, aktuálně je doplňuje baskytarista Travis Johnson, kytarista Randy Weitzel a bubeník Kent Diimmel. Kapela debutovala v roce 2007 s albem Beautiful Tragedy. V počátcích spadala žánrově pod metalcore, post-harcore a alternativní rock. S albem Blood z roku 2012 se formace posunula k industriálnímu a gothic metalu. Nejčerstvějším příspěvkem do diskografie kalifornské sestavy je deska Ritual, která vyšla letos v červenci.

V amerických rockových a metalových magazínech je In This Moment často skloňované jméno. O Marii Brink kritici i fanoušci mluví jako o jedné z nejlepších vokalistek na metalové scéně. Zpěvačka ve svém pěveckém projevu kombinuje jemný, čistý vokál i drsné, silné screamy. Vystoupení kapely jsou už typicky velmi dramatická. Všichni členové používají masky a kostýmy, Maria Brink zapojuje také vlastní choreografii, a na pódiu nechybí několik dalších tanečnic. Právě charakteristickou show In This Moment si budou moci nadcházející rok čeští fanoušci vychutnat.

Vstupenky na příští ročník Rock for People jsou už nyní dostupné na stránkách festivalu. Základní vstupné na všechny tři dny aktuálně stojí 1 450 korun. Tato cena se bude navyšovat po 31. říjnu. Festival se uskuteční ve dnech 4. až 6. července 2018.

Zobrazeno 2069 krát
Naposledy upraveno: pá., 27. říjen 2017 20:43
Pro psaní komentářů se přihlaste