út., 17. listopad 2015 12:53

Florbalistky Hranic na Moravě vyhrály první zápas v sezóně

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Až do poloviny listopadu musely florbalistky Hranic na Moravě čekat na svůj druhý výjezdní víkend. Tentokrát se pro body vydaly do Českých Budějovic a Soběslavi. Oba celky byly pro hranické hráčky vyrovnanými a hratelnými soupeři. Z možných šesti bodů se FBŠ Teiwazu Hranice podařilo získat body tři, a to na palubovce FBC Štírů Č. Budějovice.

V sobotu ve dvě hodiny odpoledne odstartovalo utkání se Štíry. Ještě před začátkem oba nastoupené týmy i všichni diváci v hale uctili minutou ticha památku tragicky zesnulých v Paříži. Pak následoval úvodní hvizd rozhodčích a hra začala. Oba celky začaly opatrnou rozehrávkou, ale tempo se postupně zvyšovalo. V sedmé minutě přišel první gól. Hostující Anna Vondráková překonala domácí gólmanku Bartoníčkovou a poslala Teiwaz do vedení. Budějovice na obdrženou branku zareagovaly zvýšením tlaku. Na bránu létala jedna střela za druhou a to se ve třinácté minutě Štírům vyplatilo. Kristýna Minářová srovnala stav na 1:1. První třetina ale vyrovnaným skóre neskončila. Šedesát vteřin před koncem se znovu trefila Vondráková a vrátila Hranicím vedení.

Hned v páté minutě druhé části přidaly hostující hráčky třetí branku, když se trefila Barbora Podešvová. České Budějovice opět začaly více útočit. Vytvořily si vysoký tlak a ten skončil, po faulu kapitánky Hranic na Moravě Lenky Klvaňové, odpískaným trestným střílením. Nájezd za Štíry jela Veronika Jedličková. Gólmanka hostů ale její střelu chytila a stav zůstal beze změny. Teiwazu se podařilo ubránit i následné oslabení a šlo se do třetí třetiny. V té hra dostala opět spád a během dvaceti minut padlo šest branek - tři a tři na každé straně. To znamenalo, že celek Hranic udržel své vedení a výsledkem 6:4 si zajistil první vítězství v sezóně. „Zápas proti Českým Budějovicím byl zatím náš nejúspěšnější, i když herně to nebyl nás nejlepší výkon. Podařilo se nám zvítězit hlavně díky skvělým zákrokům gólmanky. Poslední tři minuty byly sice dost infarktové, ale konečně se ukázalo trochu štěstí i na naší straně,“ komentuje střetnutí hráčka Teiwazu Vendula Drietomská.

I přes technické problémy se v neděli Hranice přesunuly do Soběslavi, kde na ně čekalo utkání osmého kola 1. ligy žen. V tom se Teiwaz dostal už do vedení 0:2 po trefách Lenky Kopecké a Barbory Podešvové. „Po sobotní výhře jsme byly hladové po dalších bodech a na palubovku jsme šly s chutí vyhrát. Začátek zápasu tomu i nasvědčoval, kdy jsme po deseti minutách hry vedly 2:0,“ říká po utkání kapitánka Teiwazu Lenka Klvaňová. Ve třinácté minutě ale došlo k faulu na hostující hráčku Annu Vondrákovou. Ta měla velké problémy se postavit na nohy a v polovině střetnutí pro ni přijela sanitka. Toto zranění oba týmy přimělo ještě více útočit. O minutu později přišel první gól domácích. Přesilovou hru Soběslavi využila Klára Dudová.

Ve druhé části se Banesu Florbal Soběslav podařilo stav otočit ve svůj prospěch a vedl 4:2. Na obou stranách se začaly objevovat přestupky, ovšem ne všechny rozhodčí potrestali. Další přesilová hra po střele Bínové přinesla pátý gól domácích. „Co jsme tentokrát nezvládly, bylo oslabení. Ve všech třech jsme inkasovaly gól a to si myslím, že byl jeden z rozhodujících momentů zápasu,“ přidává Klvaňová. Teiwaz se za nepříznivého stavu snažil uklidnit hru a začal zvětšovat svůj tlak. Z toho padla branka Denisy Crhové na 5:3 a následně Lenky Kopecké na 5:4. Skóre už ale hostující hráčky nijak neupravily a musely se smířit s jednogólovou prohrou.

Celý zápas provázela velmi nevraživá atmosféra mezi oběma celky, rozhodčími i diváky. „Velice mě zklamalo chování domácích fanoušků, kteří na nás pořvávali až vulgárně. Prohrály jsme velice těsným výsledkem, ale mám z toho dobrý pocit, protože jsme do toho daly všechno,“ komentuje autorka dvou gólů Lenka Kopecká z FBŠ Teiwaz. K ní se přidává i Klvaňová. „Velmi mě mrzí výkon rozhodčích, kteří utkání vůbec nezvládli. Nakonec bych chtěla za všechny popřát brzké uzdravení Aničce Vondrákové, která se nám na začátku zranila.“

Další zápasy na palubovkách soupeřů čekají na FBŠ Teiwaz Hranice na konci listopadu. Na deváté a desáté kolo ligy se vydají do Litvínova a Chomutova. 

Zobrazeno 2149 krát
Naposledy upraveno: ne., 25. únor 2024 21:55
Pro psaní komentářů se přihlaste