ne., 17. duben 2016 12:34

Florbalistky Vítkovic vítězí v Superfinále

PRAHA - O vítězi extraligy žen ve florbalu rozhodlo nedělní Superfinále. Po úspěšně zvládnutých základních kolech a play off, se do něj probojovaly týmy 1. SC Vítkovice OXDOG a FAT PIPE FLORBAL CHODOV. Celý zápas rozhodly až samostatné nájezdy. V těch byly šťastnější hráčky z Vítkovic a mohly se tak před zaplněnou O2 arénou radovat z mistrovského titulu.

V neděli, krátce po jedné hodině odpoledne odstartovalo dlouho očekávané Superfinále ženské nejvyšší soutěže ve florbalu. Začátek utkání patřil celku z Prahy. Ve třetí minutě se po úniku dvě na jednu, po nahrávce Elišky Vrátné, prosadila Martina Řepková a otevřela skóre utkání. Prvních deset minut měly chodovské hráčky na hřišti převahu. Zvyšovaly tlak a dostávaly se do střeleckých šancí. Vítkovický tým držela především gólmanka Lauma Visnevka. Hráčky z Ostravy se postupně dostávaly do zápasu a ve čtrnácté minutě se po asistenci Romany Kieckové trefila ze středu hřiště Anna Niemcová. Vítkovice ještě otočily vývoj první třetiny a minutu a půl před koncem zvýšila na 2:1 Zuzana Šponiarová.

Hned na začátku druhé části měl Chodov šanci na srovnání. Po přestupku Ivany Šupákové hrál přesilovou hru. Dvouminutovou výhodu ale hráčky z hlavního města nevyužily. Vítkovice měly více ze hry. V sedmadvacáté minutě byla za hru na zemi vyloučená Anna Niemcová a nabídla tak Chodovu další přesilovku. Tu už využil. Na 2:2 srovnala Jana Vojáčková. Ve dvaatřicáté minutě došlo k dalšímu vyloučení na ostravské střídačce. Tentokrát se provinila Petra Mandátová. Vítkovice ale oslabení přestály bez větších komplikací a po zbytek třetiny byly lepším týmem na hřišti. Dvě vteřiny před koncem se po rozehrávce u mantinelu trefila Adéla Pantělejevová a poslala Vítkovice opět do vedení.

Za stavu 3:2 pro tým z Ostravy se šlo do závěrečné části. Chodov byl hned od začátku aktivnější. K vidění byl rychlý florbal se spoustou brejků na obou stranách. Vítkovice své vedení držely ještě šest minut před koncem utkání. V čase 53:45 vyslala Gabriela Tožičková střelu na bránu, tu tečovala Martina Řepková a srovnala stav zápasu. Závěr utkání byl hektický. Žádný celek nechtěl udělat chybu, která by ho stála vítězství. Hana Ranochová v bráně Chodova a Lauma Visnevska na straně Vítkovic držely skóre beze změny.

Superfinále svého vítěze v základní hrací době nezískalo a na řadě bylo deseti minutové prodloužení. V tom měl Chodov dvě gólové příležitosti. Visnevka ale držela Vítkovice. Ty měly šanci na vítězství dvě minuty před koncem, Pantělejevová ale přestřelila. Ani prodloužení nerozhodlo o budoucím mistrovi. Následovaly samostatné nájezdy. V těch dvakrát uspěly Vítkovice. Ranochovou překonala Petra Mandátová a Adéla Pantělejevová. Chodovské hráčky nepřekonaly Visnevskou ani jednou a z vítězství se tak radovaly Vítkovice.

Vítkovické ženy se mistryněmi extraligy staly potřetí v historii. V neděli zvítězili před osmi tisící diváky v O2 aréně.

Zobrazeno 1983 krát
Naposledy upraveno: so., 23. březen 2024 13:31
Pro psaní komentářů se přihlaste