čt., 22. březen 2018 21:49

Florbalová Tipsport Extraliga zná semifinálové dvojice

Dokáží florbalisté Chodova zopakovat loňský triumf? Dokáží florbalisté Chodova zopakovat loňský triumf? Zdroj: Facebook Florbal Chodov
Česká republika – Ženy své semifinálové rozlosování mají již rozhodnuté, nicméně mužská extraliga již také odtajnila, jaký program nabídnou boje o superfinále. Vítěz základní části Mladá Boleslav si vybrala tým Sparty Praha. Druhá dvojice bude opakováním loňského semifinále, kdy se mezi sebou utkají Chodov a Vítkovice.

Vítěz dlouhodobé fáze soutěže Mladá Boleslav podle očekávání při výběru soupeře ukázala na Spartu Praha. Tým z Boleslavi si hravě poradil ve čtvrtfinále s Pardubicemi. Sparta, ačkoliv vyhrála nad Bohemians 4:1 na série, tak se v každém zápase na vítězství nadřela. „Spartu jsme si zvolili, protože to je kvalitní soupeř a zároveň s ní máme dobrou bilanci. Série bude určitě hodně bojovná, přijde spousta fanoušků a my se na ni moc těšíme,“ prozradil brankář Lukáš Bauer. Výběr soupeřů pro semifinále dopadl dle našeho očekávání. Na zápasy se těšíme a budeme chtít Boleslavi vrátit dvě porážky ze základní části,“ dodal obránce Sparty David Ježek.

Florbalisté Chodova se stejně jako v loňském play off utkají znovu v semifinále s týmem z Vítkovic. Chodov dokázal ve čtvrtfinále projít hladce přes Panthers Otrokovice ve čtyřech zápasech. Vítkovice si zase v pěti odehraných zápasech poradili s rivalem z Tatranu Střešovice. „Boleslav nepřekvapila. My musíme oprášit playbooky a připravit se na Vítkovice. Budu apelovat na spoluhráče, abychom se pokud možno vyhnuli prodloužení,“ vyjádřil se útočník Tomáš Vávra, jenž nechce, aby Vítkovice dokázaly vybojovat zápasy v prodloužení, jak se jim dařilo s Tatranem. „Výběr soupeřů pro semifinále byl jasný už dopředu a věděli jsme, že budeme hrát s Chodovem. Myslím, že Tatran nás velmi dobře prověřil a jsme na semifinále dokonale připraveni. Můžeme asi čekat vyrovnanou sérii, kde budou rozhodovat obrany a brankáři. Náš brankář je nejlepší v České republice a věřím, že postoupíme do ostravského superfinále,“ dodal nejlepší střelec Vítkovic ze základní části Lukáš Hájek.

Semifinálové série začnou 31. března a nabídnou skvělou podívanou.

Zobrazeno 1714 krát
Naposledy upraveno: ne., 25. březen 2018 22:34
Pro psaní komentářů se přihlaste