st., 19. říjen 2016 19:50

Formanův Amadeus se vrací s živým orchestrem

Díky velkému zájmu se uskuteční hned dvě projekce filmu Amadeus Díky velkému zájmu se uskuteční hned dvě projekce filmu Amadeus Zdroj: amadeus-live.com
Praha – Na zajímavý filmový a hudební zážitek se mohou těšit všichni příznivci klasické hudby a Miloše Formana. Jeho nejslavnější film Amadeus ožije v pražském Kongresovém centru v neděli 13. listopadu, a to díky doprovodu živého symfonického orchestru.

Amadea oceněného osmi Oscary diváci zhlédnou v originální podobě - promítaného na obrovském HD plátně za synchronizovaného doprovodu orchestru a sborů. V Praze bude uvedený necelý měsíc po světové premiéře, která proběhla v pátek 14. října v londýnské Royal Albert Hall.

Jako hudební podklad k tomuto krásnému a zároveň tragickému příběhu bude hrát Pražská komorní filharmonie pod vedením dirigenta Ludwiga Vicki. O zpěv se postará sbor Canti di Praga a diváci se mohou také těšit na předního českého klavíristu Jana Bartoše, který bude hrát Mozartovy party.

"Amadeus má v sobě vše - lásku, nenávist, krveprolití, smlouvu s Bohem, dobové elity, tajemného cizince, vraždu i jednu z nejlepších hudebních děl, která byla kdy složena. Který jiný film vám nabídne byť jen polovinu?" hodnotil film britský deník The Guardian.

Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji na sítích Ticketportal, Ticket Art a Ticketpro. Cena se pohybuje v rozmezí 800 až 2 800 korun.

Proslulý velkofilm vznikl v roce 1984 jako adaptace původní divadelní hry od Petera Shaffera. Vítěz osmi Oscarů včetně ocenění za nejlepší film, přepychový Amadeus od Miloše Formana,  je zvukovým a vizuálním potěšením všech smyslů. Strhující příběh osudového střetu geniality s průměrností se natáčel před 32 lety v Praze, Kroměříži a Francii a podílelo se na něm velké množství českých filmových tvůrců i herců.

Zobrazeno 1849 krát
Naposledy upraveno: st., 19. říjen 2016 22:55
Pro psaní komentářů se přihlaste