út., 3. listopad 2015 23:08

Fotbalista Limberský se vrací do reprezentace

Praha - Příprava na mistrovství Evropy 2016 začíná. Po úspěšně zvládnuté kvalifikaci odehraje fotbalový národní tým hned dvě přípravná utkání. Nejprve v Ostravě se Srbskem, poté ve Vratislavi s domácím Polskem. Trenér Pavel Vrba nominoval na oba zápasy i plzeňského obránce Davida Limberského, který na posledním srazu reprezentace chyběl.

Problémy fotbalového reprezentanta odstartovaly v polovině září, kdy se řítil se svým bentley centrem Prahy. Boural opilý, nadýchal 1,5 promile a snažil se utéct. To samozřejmě nezůstalo bez odezvy. Vedení fotbalové Viktorie Plzeň ho zbavilo kapitánské pásky a udělilo mu nejvyšší pokutu v historii klubu (zhruba jeden milion korun). A pokárání se mu dostavilo i od předsedy FAČR Miroslava Pelty.

Hned čtyři dny po autonehodě ale hrála Viktoria Plzeň ligový zápas v Příbrami. Běžela 10. minuta, když hříšník Limberský teatrálně slavil svůj gól napodobováním točení volantu, jako by řídil auto. To už bylo moc i na Pavla Vrbu, který po konzultaci s vedením svazu odmítl Davida Limberského nominovat na další duely, konkrétně na kvalifikační zápasy s Turky a Holanďany. Jenže nyní je hráč s číslem osm zpět.

„Myslím si, že si David svoji nominaci zaslouží, protože dlouhodobě patří k nejlepším levým bekům v lize. V poslední době jsem s ním měl několik pohovorů. Vysvětlil jsem mu určitá pravidla, která chci, aby dodržoval. Doufám, že tomu tak bude,“ obhajoval na tiskové konferenci své rozhodnutí trenér Pavel Vrba.

Kromě Limberského v týmu nechybí ani tradiční opory, jako jsou brankář Petr Čech, obránce Michal Kadlec nebo záložník Jaroslav Plašil. Naopak ve stavu zraněných stále zůstává Tomáš Rosický. Menším překvapením je nominace záložníka polských Gliwic Kamila Vacka, který se do reprezentace vrací po čtyřech letech.

Zobrazeno 1959 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 16:53
Pro psaní komentářů se přihlaste