čt., 23. duben 2020 10:09

Fotbalová Datart e:liga míří do semifinále

O vítězi celého turnaje se rozhodne ve středu 29. dubna O vítězi celého turnaje se rozhodne ve středu 29. dubna Zdroj: e-liga.cz
Česká republika - Z fotbalového jara se sice stihla odehrát pouze čtyři kola utkání, avšak prvoligoví hráči i nadále mezi sebou svádí zápasové boje, i když trochu netradičním způsobem. S konzolí v ruce v rámci charitativní akce Ligové fotbalové asociace.

Vedení Ligové fotbalové asociace přineslo fanouškům jistou náhradu za odložená utkání. Místo pokropených fotbalových trávníků se hráči setkali v online prostoru, z pohodlí svého domova, kde s konzolí v ruce vedou svůj tým ve známé hře FIFA 20. Turnaj nejenže pobaví hráče a fanoušky, zároveň ale pomůže potřebným. Vítěz celého turnaje společně se svým mateřským klubem rozhodne, ke které organizaci a za jakým účelem poputuje částka 100 tisíc korun.
Dvanáct hráčů z dvanácti klubů české nejvyšší soutěže bylo rozděleno do čtyřech skupin po tří. K vidění byla opravdu zajímavá jména, například reprezentant Jan Kopic, olomoucký kapitán Vít Beneš nebo talentovaný gólman hájící barvy Slovácka Matouš Trmal. 
Ve FIFA 20 ovšem i nadále není česká nejvyšší soutěž, pouze Slavia Praha, Sparta Praha a Viktoria Plzeň. Hráči si tedy vybírali světové kluby, jako Real Madrid, Chelsea, Barcelona nebo AC Milán. Jediný Jan Kopic, hrající za plzeňskou Viktorii, plně hájil barvy svého klubu.
Středeční čtvrtfinále proti sobě postavilo Karla Knejzlíka ze Slovanu Liberec a Lukáše Železníka z Opavy, Víta Beneše a Lumíra Číže z ostravského Baníku, Patrika Žitného z Teplic a Jana Kopice. K vidění bylo také derby ze Zlínského kraje, Matouš Trmal z Uherského Hradiště vyzval zlínského Lukáše Bartošáka.
Bojovat o pomyslné medaile bude příští týden čtveřice hráčů. Lukáš Železník, Matouš Trmal, Lumír Číž a Jan Kopic. O tom, kdo určí, na jaký účel peníze poputují, se rozhodne 29. dubna. Na stejný den jsou naplánována semifinálová utkání společně s utkáním o třetí místo a s finálovým kláním.

Zobrazeno 793 krát
Naposledy upraveno: čt., 23. duben 2020 19:39
Pro psaní komentářů se přihlaste