čt., 1. prosinec 2016 12:02

Guano Apes přijedou do Prahy oslavit výročí první desky

Guano Apes Guano Apes Zdroj: Facebook Guano Apes
Praha - Německá formace Guano Apes se příští rok vrátí do Česka v rámci turné Proud Like a God Tour, na kterém, jak název napovídá, oslaví dvacetileté výročí vydání debutového alba Proud Like a God. Kapela vystoupí 27. října v pražské MeetFactory. Vstupenky za počáteční cenu 690 korun, která platí do konce března, jsou k dispozici v sítích TicketPro, TicketPortal, TicketArt a také na stránkách festivalu Masters of Rock.

Sestavu Guano Apes už od počátků kapely, které sahají do roku 1994, tvoří zpěvačka Sandra Nasic, kytarista Henning Rümenapp, baskytarista Stefan Ude a bubeník Dennis Poschwatta. Úspěšnou kariéru skupiny odstartovala v roce 1997 už zmíněná první deska, kombinující funk metal, nu metal a rap rock, která zaznamenala velký úspěch nejen v domácím Německu, ale také v řadě dalších evropských zemí. Z alba pocházejí jedny z největších hitů kapely - Open Your Eyes a Lords of the Boards.

Po debutu Proud Like a God následovalo v roce 2000 album Don’t Give Me Names a o tři roky později také Walking on a Thin Line. Ačkoli obě desky dokázaly navázat na úspěch první, kapela v roce 2005 oznámila pauzu. Přestože fanoušci v jejich návrat příliš nevěřili, v roce 2011 Guano Apes ohlásili comeback a vrátili se na scénu s albem Bel Air. Zatím poslední deskou zůstává dva roky stará Offline.

 

Zobrazeno 2137 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. prosinec 2016 16:28
Pro psaní komentářů se přihlaste