pá., 13. březen 2020 21:53

Haim se vrací s pořádnou náloží skvělé hudby

Sestry Este, Danielle a Alana Sestry Este, Danielle a Alana Zdroj: haimtheband.com
Americké sesterské trio Haim se vrací zpět na hudební scénu. Téměř tři roky od vydání jejich druhé desky Something to Tell You lákají sestry Este, Danielle a Alana Haim na vydání nového alba. Na světě už jsou čtyři singly, které slibují skvělou novou desku pojmenovanou Women in Music pt. III.

Hudebnice se letos vrací s novými tóny, které proložily svými již klasickými. První z nové desky přišla na svět Summer Girl. Jak už název napovídá, je to píseň s opravdu letním nádechem. Saxofon není pro sesterské trio typický, ale je jasné, že v novém albu sestry chtějí zkoušet i nové věci. Další vyšel singl Now I´m In It, který americký hudební server Pitchfork označil jako „sad banger“, což je naprosto vystihující. Píseň vypráví o depresi, ve které se Danielle ocitla. Má ovšem své dvě sestry, které ji pomohou. Balada Hallelujah také vypraví o pevném vztahu mezi sestrami a jejich vzájemné podpoře. Trochu méně odpovídá pop-rockovému stylu sesterské trojice. Je ovšem velmi vydařená a emocionální. Album Women in Music pt. III vychází 23. dubna a rozhodně se máme na co se těšit.

Nálepku dívčí skupiny sestry důrazně odmítají. „Když nás lidé nazývají dívčí kapelou, beru to jako urážku,“ vyjádřila se Alana v rozhovoru pro britský Telegraph a dodala, že jí to připadá poněkud středověké.

Kalifornské pop-rockové trio vyrostlo v hudebně orientované rodině, a tak je melodie obklopovaly již od mládí. Kariéru započaly sestry ve skupině Rockinhaim, ve které spolu s rodiči dělaly hlavně coververze různých rockových písní. Nejstarší z tria Este vládne basovou kytarou, prostřední sestra Danielle hraje na kytaru a bicí a nejmladší Alana ovládá kytaru a klávesy. Frontmankou skupiny je Danielle, která svým výrazným hlasem dokáže vyjádřit nejrůznější emoce. Když ji doplní její sestry, vzniká neuvěřitelná harmonie. Na výsluní se trojice dostala už v roce 2013 se svým debutovým albem Days Are Gone. Ale nejvíce známá je díky druhé desce Something to Tell You, vydané v červenci 2017 a především díky singlu Want You Back.

 

 

Zobrazeno 829 krát
Naposledy upraveno: so., 14. březen 2020 22:53
Pro psaní komentářů se přihlaste