čt., 5. listopad 2015 11:01

Hans Zimmer vyráží na světové turné, navštíví i Prahu

Praha - Na příští jaro se mohou těšit fanoušci filmové hudby, do Prahy dorazí jeden z nejvýznamnějších současných skladatelů Hans Zimmer. Autor hudby k filmům Piráti z Karibiku, Gladiátor, Temný rytíř, Rain Man a Lví král vystoupí v O2 aréně 7. května.

Zimmer zahraje své skladby s Českým symfonickým orchestrem a pěveckým sborem. Skupina bude čítat padesát osob a sám skladatel zahraje na několik hudebních nástrojů. Vstupenky na koncert budou k dostání v síti Ticketportal od 11. listopadu. V rámci svého první světového turné navštíví Zimmer i například Londýn, Berlín, Paříž, Víděň, Krakov nebo Sofii.

Do světa velkofilmů Zimmer pronikl tvorbou pro film Rain Man, za který získal první oscarovou nominaci. Během své kariéry zatím dosáhl na devět nominací na cenu Oscar a v roce 1995 ji vyhrál za hudbu k filmu Lví král. Mezi další úspěchy patří dvanáctkrát nominace na cenu Grammy. Tu si odnesl v roce 1995 za Lvího krále, o rok později za hudbu ke Krvavému přílivu a naposledy v roce 2009 za Temného Rytíře.

Hans Zimmer složil také hudbu k filmům Sherlock Holmes, Hannibal, Počátek, Pearl Harber, Tenká červená linie a Intersteallar.

Zobrazeno 1793 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 17:01
Pro psaní komentářů se přihlaste